Smederevski rukometaši nisu uspeli da se plasiraju u finale Kupa Srbije grupa Zapad. Smederevci su večeras poraženi od Radničkog u Kragujevcu, člana Arkus lige Srbije, posle velike borbe koje je odlučena posle peteraca. Na poluvremenu je bilo 13:13, na kraju 27:27, a posle peteraca 31:30 za Kragujevčane. Ekipa Nenada Martića, iako je igrala bez Bugarinovića i Kojića,  bila je nadomak velike pobede i plasmana u finale gde bi igrali sa Metalcem iz Valjeva. U 57. minutu rukometaši Smedereva vodili su sa 27:25 i delovalo je u tim trenucima da je pobeda nadomak ruke. U poslednjim trenucima utakmice Smederevu je oduzeta lopta zbog pasivnog napada i iz polukontre domaćin je stigao do izjednačenja.

Kao i tokom utakmice, domaćin je bio sigurniji sa linije sedam metara. Rukometaši Radničkog su bili stoprocentni sa osam pogodaka sa penala, dok su Smederevci od sedam pokušaja četiri puta bili precizni.

Slagao bih ako kažem da sam očekivao ovakav razvoj događaja na terenu. Borba do poslednjeg atoma snage i zalaganje na visokom nivou tokom čitave utakmice. Možda je respekt prema protivniku učinio da na početku utakmice budemo stegnuti ali je to prevaziđeno na vreme. Uz sigurnog Aleksandra martića na golu, odbrana je bila veoma čvrsta a golovi postizani mnogo lakše iz kontre i polukontre. Ova utakmica daje elan za dalji rad i pripremu za nastavak prvenstva – kratko je prokomentarisao Nenad Martić utakmicu u Kragujevcu uz opasku da je njegovoj ekipi prioritet prvenstvo i eventualni plasman u Arkus ligu Srbije.

U ekipi Smedereva najefikasniji su bili Jokić sa 20 pogodaka, Stojković je postiao 6, Drobnjak 5, a Jevđenović gol manje. Kod domaćina istakli su se Stanojev sa 10, a po 6 su postigli Barudžić i Vuković.

Foto – fejsbuk stranica RK Radnički

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *