Devojčice RK Mladi radnik, rođene 2006 – 2007. i mlađe, su prvakinje Centralne Srbije. Prvo mesto overile su zu Boru gde su odigrana poslednja dva kola. Takmičenje nije dobro počelo jer je domaćin, ekipa RK Bor, slavio pobedu rezultatom 19:11. To je bio prvi poraz rukometnih nada Mladog radnika.  Na toj utakmici Radinčankama se povredio golman pa je jedno vreme na golu provela jedna od igračica. Do kraja utakmice još dve igračice su zaradile povrede i bilo je veliko pitanje u kom sastavu će Mladi radnik odigrati utakmicu poslednjeg kola sa Medicinarom iz Šapca, Ulog je bio veliki, poraz bi Radinčanke odveo na četvrto mesto, a pobeda je donosila titulu prvaka Centralne Srbije.

U takvoj situaciji čak i povređene devojčice nisu imale dilemu. Izašle su na parket i zabeležile veliku pobedu. Šapčanke su vodile na poluvremenu sa pet golova razlike. Rukometašice Mladog radnika se nisu predavale. U drugom poluvremenu su zaigrale mnogo angažovanije, disciplinovanije u odbrani na čelu sa golmanom Teodorom Anđelić, što im je omogućilo da se na kraju raduju pobedi rezultatom 18:15. Kao prvakinje Centralne Srbije, Radinčanke su sebi trasirale put na državno prvenstvo gde će odmeriti snage sa ekipama iz Beograda i Vojvodine. Turnir će se igrati u Beogradu od 21. do 23. maja.

Prezadovoljni smo, ne samo plasmanom, već pre svega željom i voljom koja je viđena kod igračica. Pokazale su voljni momenat na kome bi im pozavidele i mnoge seniorske ekipe. Sve ovo je kruna jednog mukotrpnog rada, odricanja i požrtvovanosti, kako igrača, tako i svih u klubu – rekao je posle turnira u Boru trener ovih devojčica Aleksandar Adamović.

Pored Mladog radnika, na finalni turnir plasirale su se ekipe Metalca, Bora i Medicinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *