Rukometaši Smedereva pružili su u desetom kolu, možda, najbolju partiju od početka sezone. Snagu drugoplasiranog tima na tabeli osetila je ekipa Uba. Posle 60 minuta igra na semagoru je stajalo 29:25, poluvreme 19:11. Ekipa Nenada Martića pitanje pobednika rešila je u prvih 30 minuta. U domaćoj ekipi nije bilo slabog mesta. Odbrana je bila čvrsta kao granit, a u napadu se pucalo sa svih pozicija. Gosti su bili nemoćni, a koliko su Smederevci bili superiorni potvrđuje rezultat iz 26. minuta – 18:8. Tada je došlo do malog opuštanja u redovima domaćih što su Ubljani iskoristili da sa tri gola smanje na 18:11. Konačnih 19:11 za prvih 30 minuta postigao je Dušan Stojković.

U drugom poluvremenu, već u 35. minutu, Smederevo je ostalo bez Nemanje Marjanovića, koji je u prvih 30 minuta postigao pet pogodaka. On je zbog tri isključenja morao ranije na tribine. Pokušavali su uporni gosti da uhvate  priključak ali bez rezultata. Na golu je bio odlični Dimitrijević, a u napadu su efikasni bili Jevđenović i Antić. KOnačnih 29:25 ne odslikava pravi odraz snaga na terenu. Ono što je najbitnije, osim dva boda, je igra koju su prikazali izabranici Nenada Martića. Sasvim drugačije lice Smederevaca od onog u porazu od Crvenke.

Sve je bilo rešeno u prvom poluvremenu jer smo sve ono što smo dogovarali uoči utakmice ispoštovali u prvih 30 minuta. Nismo bili loši ni u drugom poluvremenu, ali nas je malo poremetilo isključenje Marjanović  koji je brzo zaradio tri isključenja. To se osetilo u igri, malo smo pali fizički i zbog toga su gosti ublažili poraz. Mislim da smo dobro odigrali. Čeka nas poslednje kolo i gostovanje u Inđiji. Nadam se najboljem – rekao je posle utakmice Nenad Martić, trener smederevskih rukometaša.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Jevđenović sa 8 pogodaka. Marjanović je dodao 5, isto toliko Drobnjak, a po 4 puta u listu strelaca upisali su se Stojković i Antić. Uoči poslednje kola jesenjeg dela sezone vodi Kikinda sa 19 bodova, Smederevo je drugo sa 14, a na trećem se nalazi Vrbas sa bodom manje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *