Posle jednogodišnje pauze,izazavane korona virusom, Rukometni klub Smederevo organizovao je novogodišnju proslavu. U sali OŠ Dimitrije Davidović prodefilovale su sve generacije ovog kluba, kao i roditelji i prijatelji jednog od naših najuspešnijih kluboVa, kada su ekipni sportovi u pitanju. Bila je to dobra prilika da se sumiraju rezultati u 2021. godini. RK Smederevo definitivno ima čime da se podiči. Seniori su prošle sezone bili drugi u Super B ligi sa samo bodom zaostatka za šampionom Jugovićem. Sada su ponovo jesenji vicešampioni, ali i dalje ne odustaju od trke za Kikindom, iako zaostaju pet bodova za Lalama. Kada je reč i mlađim kategorijama razloga za zadovoljstvo ima još više.

Veliki broj mladića iz drugog tima uveliko “troše” minute u seniorskom timu, a od nove godine biće ih još više na spisku prvotimaca. U klubu se naročito ponose najmlađim kategorijama koji su unazad nekoliko godina redovni učesnici završnih turnira prvenstva Srbije. Osim toga, ne prođe godina, a da se na spiskovima reprezentativnih selekcija ne nađe ime nekog smederevskog rukometaša. To je sve rezultat dobrog rada, odličnih uslova i stručnog kadra kojeg se ne bi postideli mnogo bolji klubovi.

Osim Nenada Martića koji je 2015. godine preuzeo klub u vrlo teškoj situaciji i gotovo bez seniora, u klubu kao treneri rade Dalibor Filipović, Srđan Živković, Darko Kojić i Zoran Petrović. Ovu ekipu zaokružuju operativci Goran Radivojević i Ivan Sladić i sekretar kluba Marina Savić.
RK Smederevo u ovom trenutku ima više od 100 registrovanih rukometaša i rukometašica. Za sada sve devojčice posle početnih rukometnih koraka, nastavljaju u Mladom radniku, ali nije isključeno da se uskoro pojavi i ženski RK Smederevo.


Nenad Martić pozdravio je sve prisutne, poželeo lepe novogodišnje i božićne praznike. Još jednom je izrazio zadovoljstvo ostvarenim u 2021. godini i istovremeno se zahvalio roditeljima na saradnji sa željom da će plavo-bela porodica sledeće godine biti još brojnija.


Do sada su uglavnom roditelji na brojnim utakmicama bodrili svoje naslednike, ali sinoć je viđena nešto drugačija slika na terenu. Brojni roditelji, tate i mame, okušali su se sa rukometnom loptom. Među njima bilo je i onih koji su nekada igrali rukomet, ali mnogo više onih koji nikada nisu bili u prilici da igraju rukomet. Ipak, bilo je i lepih i atraktivnih poteza, a nius izostal i odbrane golmana. Za prikazano umeće stigli su aplauzi sa tribina. Kada su stariji dobro oznojili dresove na teren su izašle, redom, generacije 2011, 2012, 2013, 2010, 2009 i 2008. godišta. Tu je bio i kompletan tim koji se osim titule vicešampiona Super B lige Sever-Centar našao i u finalu Kupa Srbije grupa Istok. Nažalost, Topličanin je bio bolji.
Posle dvosatnog druženja, sala OŠ Dimitrije Davidović se ispraznila, ali su svi učesnici ove novogodišnje proslave otišli sa lepim uspomenama, kao i novogodišnjim paketićima u vidu ranca sa znakom RK Smederevo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *