A LICENCA TEHNIČARU – Sport u Smederevu
Connect with us

ODBOJKA

A LICENCA TEHNIČARU

Odbojkaški klub Tehničar Smederevo, u jeku nove kalendarske i trenažno-takmičarske 2018/19 sezone, uspešno nastavlja svoje sportske aktivnosti, sa realnim ambicijama i stremljenjima! To je u prvi plan u razgovoru za Naše novine izjavio predsednik OK Tehničar Aleksandar Šipetić.

U 13-oj godini postojanja, ovaj klub može da se pohvali činjenicom da se u sezoni 2018-2019 takmiči sa četiri selekcije. Tako su, ne samo stekli već i dobili najvišu A takmičarsku licencu Odbojkaškog saveza Srbije. Pionirke, kadetkinje i juniorke takmiče se u prvenstvu Regiona za mlađe kategorije, a seniorke se već nekoliko godina sa uspehom nadmeću u Drugoj ligi Srbije.
Pionirska i juniorska selekcija su trenutno na prvom mestu, kadetkinje na trećem, a seniorke na devetom mestu!

Prioriteti u sportskom radu OK Tehničar su bazirani isključivo na uzrastno-senzitivnim karakteristikama subjekata, tako da u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji je pružanje dobrih igara i sublimacija naučenih tehničko-taktičkih elemenata, dok kod pionirske selekcije, to nije sportski rezultat, već zdravo formiranje sportskih ličnosti, kao i usmerenost ka bavljenju sportom kao načinu života. Naravno, želja nam je da ponovimo svoj prošlogodišnji rezultat u mlađim kategorijama, gde smo kao prvaci Regiona u dve konkurencije, išli na finalne turnire Prvenstva Srbije i bili deo odbojkaškog “krema” Srbije – s ponosom ističe Aleksandar Šipetić.

Svi navedeni uspesi predstavljaju potvrdu stručnosti i sistematskog trenažnog procesa u klubu, ali i velike energije i talenta devojaka iz našeg grada koje žele da dokažu i pokažu svoje sportske domene.
Osim predsednika i trenera Aleksandra Šipetića (koji radi sa seniorkama i juniorkama), u OK Tehničar svoje odbojkaško znanje prenose Nikola Mavrić (trener kadetkinja), Jelena Đurić koja vodi brigu o pionirkama i mlađim pionirkama i Milena Nikolić kome je poverena Škola odbojke. Ovaj klub trenažne procese obavlja u sali Tehničke i Osnovne škole Branislav Nušić.

More in ODBOJKA