ADAMOVIĆ NAJBOLJI JUNIOR SRBIJE – Sport u Smederevu
Connect with us

STRELJAČKA DRUŽINA SMEDEREVO

ADAMOVIĆ NAJBOLJI JUNIOR SRBIJE

Petar Adamović, dve godine zaredom najbolji mlađi junior na rang listi Streljačkog saveza Srbije, prošlu takmičarsku godinu, završio je prvim mestom u kategoriji juniora. Adamović je u 2018. godini, u disciplini vazdušni pištolj, osvojio titulu državnog prvaka i vicešampiona na finalu Kupa Streljačkog saveza Srbije.

U prva tri na ovogodišnjoj rang listi Streljačkog saveza Srbije prvi put se našao i Dušan Bojić. Bojić je u tradicionalnom izboru za najbolje strelce Srbije drugi u kategoriji mlađih juniora i treći u kategoriji kadeta vazdušnim pištoljem. Kao kadet osvojio je drugo mesto, a kao mlađi junior treće na Prvenstvu Srbije. Na finalu Kupa Srbije je takođe, osvojio bronzanu medalju kao ml. junior.

U kategoriji kadetkinja puškom Natalija Tasić je na drugom mestu, a u kategoriji juniorki je u prvih deset. Prošle godine bila je treća kadetkinja na državnom prvenstvu i druga na finalu Kupa Srbije. U takmičenju mešovitih parova sa Veljkom Ilićem, naš miks tim je osvojio titulu vicešampiona države za juniore i postavili su državni rekord osnovnog dela.
Veljko Ilić je četvrti u kategoriji mlađih juniora i šesti u kategoriji juniora u disciplini vazdušna puška. Kao mlađi junior osvojio je Finale Kupa Srbije. U prošloj godini bio je član reprezentacije Srbije na Prvenstvu Evrope u Đeru, kao i na finalu Lige mladih Evrope u Finskoj, gde je osvojena titula vicešampiona ovog prestižnog takmičenja mladih strelaca.
Jasmina Milovanović, koja je u prošloj godini pravila pauzu zbog porodiljskog odusustva, uspešno se vratila na vatrenu liniju već u drugom delu sezone malokalibarskim oružjem i završila je kao petoplasirana u kategoriji seniorki pištoljem. Dvostruka je vicešampionka države u disciplini sport pištolj.
Streljačka družina „Smederevo“ se na rang listi najboljih klubova plasirala na dvanaesto mesto, u konkurenciji 29 klubova koji su ostvarili bodove za plasman.
U poslednjih sedam godina, ovu laskavu titulu za najboljeg strelca, do sada je ponelo još samo troje smederevskih strelaca. Veljko Ilić je 2017. godine bio prvoplasirani na rang listi u dve kategorije: kadeta i mlađih juniora. Natalija Tasić je iste i godinu dana ranije bila najbolja pionirka puškom, a prva kojoj je pripalo ovo priznanje, bila je Ana Alentijev, najbolja juniorka pištoljem u 2013. godini.

More in STRELJAČKA DRUŽINA SMEDEREVO