Connect with us

Featured

ANĐELA SREBRNA

Na sedmom međunarodnom turniru „Ištvan Poljanac“, koji je održan proteklog vikenda u Beogradu, Anđela Radojičić je osvojila srebrnu medalju u kategoriji juniorki standardnom vazdušnom puškom. Zlatnu medalju osvojila je Aleksandra Havran iz Streljačke družine „Jedinstvo“ iz Stare Pazove, a bronzanu Anja Knežević iz Streljačkog kluba „Novi Beograd – Ušće“. Sa kvalifikacionim rezultatom od 623,0 kruga, koji je i njen novi lični rekord, Radojičićева se plasirala, kao peta, u finale u kategoriji seniorki, koje je završila na osmom mestu.
U kategoriji seniora, u istoj disciplini, Veljko Ilić, sa 619,9 krugova, plasirao se sa šestog mesta u finale, a takmičenje je završio, kao i Anđela, na osmom mestu. U kategoriji juniora, od naših strelaca, nastupio je Lazar Subotić, koji se plasirao na deseto mesto sa 601,0 krugom.
U disciplini vazdušni pištolj, u kategoriji juniora, Dušan Bojić zauzeo je sedmo mesto sa 549 krugova.
Tradicionalno takmičenje, u znak sećanja na pukovnika Ištvana Poljanca, dugogodišnjeg trenera i predsednika Streljačkog kluba „Akademac“ iz Beograda , ove godine, posle jednogodišnje pauze, ponovo je imalo međunarodni karakter. Na Memorijalu „Ištvan Poljanac 2021“ učestvovalo je 115 takmičara iz devet zemalja: Gruzije, Jermenije, Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Bugarske, El Salvadora i Srbije. Turnir je održan u Sportskom centru Vojne akademije.
Ovakav nastup najboljih smederevskih strelaca, na samom startu  nove sezone vazdušnim oružjem ohrabruje, obzirom da su tek započeli novi trenenažni proces. Sezona se nastavlja već ovog vikenda u Novom Sadu, gde će se održati prvo kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije u A programu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured