Connect with us

Featured

ANJA ĆOSO DO BRONZE NA PRVENSTVU SRBIJE

U subotu je u Kragujevcu počelo prvenstvo Srbije za kadete i juniore. Karate klub Viktoris SD nastupio je sa četiri takmičarke u pojedinačnom i ekipnom nadmetanju. Najbolji rezultat ostvarila je Anja Ćoso u konkurenciji kadetkinja osvajanjem bronzane medalje u pojedinačnoj konkurenciji.
U konkurenciji do 47 kg.  KK Viktoris SD imao je tri kvalifikovane takmičarke. Žreb je išao na ruku predstavnicama ovog kluba jer su u drugom kolu ili u slučaju repesaža sastajale Anja Ćoso, Teodora Utvić i Neda Đorđević.
Šansu za bronzanu medalju izborila je Anja Ćoso. Ona je u prvoj repasažnoj borbi bila bolja od Teodore Utvić, dok je u drugoj borbi pobedila takmičarku iz karate kluba Mladost, Novo Miloševo. Jovana Rančić u konkurenciji kadetkinja +54kg, koja je brojala 23 takmičarke, odradila je taktički dobro prvo kolo i pobedila takmičarku iz Kolubare-Lazarevac. U drugom kolu, borbu je započela sa tri uzastopna presretanja i stekla prednost od 3:0, međutim u drugom delu borbe takmičarka iz Kule preokrenula je borbu u svoju korist i tako onemogućila dalju borbu za odličje našoj takmičarki. 
Pored svih problema sa kojima su suočeni sportski klubovi u prethodnom periodu, medalja sa Prvenstva Srbije je od izuzetnog značaja i predstavlja veliki uspeh u ovoj takmičarskoj sezoni. Ostaje žal za propuštenon šansom u ekipnom nastupu, ali danas je definitivno nedostajalo i malo sportske sreće – raportira iz Kragujevca Jovana Ilić, trener u KK Viktoris SD.
Kadetkinje su u prvom kolu, u ekipnoj konkurenciji pobedile beogradski Partizan sa 2:1, ali su u drugom kolu poklekle  istim rezultatom od ekipe pančevačke Mladosti. To je bilo dovoljno za peto mesto u generalnom plasmanu.
U nedelju su na programu takmičenja u juniorskoj konkurenciji. U ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji za što bolji plasman boriće se tri predstavnice Karate kluba Viktoris SD – Kristina Mladenović, Vanja Stanić i Teodora Utvić.
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured