ATLETSKI KLUB SMEDEREVO USVOJIO NOVI STATUT I PROGLASIO NAJUSPEŠNIJE U 2019. GODINI – Sport u Smederevu
Connect with us

ATLETSKI KLUB SMEDEREVO

ATLETSKI KLUB SMEDEREVO USVOJIO NOVI STATUT I PROGLASIO NAJUSPEŠNIJE U 2019. GODINI

Atletski klub Smedereva održao je juče Skupštinu kluba na kojoj su najpre nagrađeni najuspešniji pojedinci u protekloj godina, a nakon toga je usvojen novi statut, a izabran je i novi Upravni odbor kluba. Uprkos činjenici da je jedan od retkih klubova koji nema atletsku stazu, AK Smederevo je potvrdio da odlično radi sa najmlađima.

Njima su pehare dodelili član Gradskog veća zadužen za sport Saša Branežac i predsednik Atletskog kluba Smederevo Darko Savić. Na spisku nagrađenih su Vera Petronijević, Jovana Stanković, Klara Ribak, Jelena Morača, Sergej Čuljković, Mateja Radojević, Senka Aranđelović, kao i članovi Atletske škole AK Smederevo Marko Stanković, Nikola Dragutinović, Aleksa Marković, Nikola Ribak, Valentina Janković, Mila Đekić i Anastasija Aranđelović. Specijalne plakete za doprinos u radu AK Smederevo dobili su, doskorašnji trener Jovan Milivojević, Verica Disić i Lazar Sekulić.

Predsednik AK Smederevo Darko Savić upoznao je prisutne članove Skupštine sa radom kluba u ovoj godini i dodao da je nedavno razgovarao sa ministrom sporta u Vladi Srbije Vanjom Udovičićem koji je obećao da će pomoći dovršetak radova na Atletskoj stazi u smederevskoj Tvrđavi.

Neće to biti samo naša staza. Očekujem da je koriste i ostali sportisti našeg grada, kao i rekreativci – naglasio je Darko Savić.

Plan rada u sledećoj godini ukazuje da će glavne smernice biti, osim atletske staze, popularizacija atletike kod najmlađih, unapređenje rada sa školama, kao i usavršavanje trenera koji rade u klubu. Poboljaće se uslovi za treniranje i za postizanje vrhunskih rezultata. U klubu se nadaju da će u saradnji sa Atletskim savezom Srbije i Svetskom atletskom federacijom (po programu IAAF) organizovati takmičenje između dece polaznika programa dečije atletike, kao i održavanje velikih međunarodnih mitinga i atletskih takmičenja po programu Atletskog saveza Srbije.

Članovi skupštine AK Smederevo ukazali su ponovo poverenje Darku Saviću, dosadašnjem predsedniku kluba, a za potpredsednike su izabrani Zlatko Dragutinović i Miloš Marković. Članovi UO su Miodrag Mitrović, Slaviša Stošić, Karlo Ribak i Dimitrije Tasić.

More in ATLETSKI KLUB SMEDEREVO