Connect with us

BOKSERSKI KLUB DESPOT

BEOGRADSKI POBEDNIK U RUKAMA NEMANJE GAVRILOVIĆA

Danas je u Beogradu završen tradicionalni 57. međunarodni bokserski turnir Beogradski pobednik. Posle višednevnih borbi u dvorani Šumice finalnim borbama stavljena je tačka na ovogodišnji turnir koji je okupio boksere iz 22 zemlje. Boje naše zemlje, ali pre svega BK Despot iz Smedereva predstavljao je Nemanja Gavrilović.

Talentovani smederevski bokser potvrdio je da je u ovom trenutku jedan od najboljih srpskih boraca. Na putu do finala, u kategoriji do 60 kilograma, u kome je savladao vicešampiona sveta Turčina Hakana Dogana, Gavrilović je imao četiri borbe. Najpre je pobedio boksera iz Finske, nakon toga je bio bolji od predstavnika Bosne i Hercegovine, a u polufinalu je bio bolji od Ukrajinca Alekseja Černaka.

Žiri je na kraju doneo odluku, gledajući učinak tokom čitavog turnira, da trofej Beogradski pobednik pripadne Nemanji Gavriloviću. Tako se Gavrilović našao u probranom društvu boksera koji su svojevremno osvajali ovaj pehar. Neki od osvajača bili su Svetomir Belić, Zvonko Vujin, Tadija Kačar, Aziz Salihu, Sreten Mirković, Plamen Jankov, Dragomir Vujković, Ante Josipović, Ivan Ribać…

Ovogodišnji Memorijal Branko Pešić Beogradski pobednik okupio je 157 boksera i dama iz 22 zemlje sveta  od Australije, Moldavije, Gane, Kazahstana do Severne Makedonije, Hrvatske, BiH, Tunisa, Grčke, Belgije, Izraela, Rusije, Turske, Ukrajine…

– Ponosni smo na rezultat našeg borca. Boksovao je kao član BK Despot, a ne kao član reprezentacije. Nažalost, nijedan član reprezentacije nije prošao dalje od četvrtfinala, pa je zato uspeh Nemanje Gavrilovića još veći. – smatra jedan od trenra u klubu Bojan Arsić.

BK Despot iz Smedereva odnedavno ima novo rukovodstvo, vrlo ambiciozno. Dosadašnji rezultati daju za pravo čelnim ljudima ovog kluba da se nadaju još boljim danima za smederevski boks. Predsednik kluba Zoran Mladenović i predsednik Skupštine kluba Ranko Vasiljević najavili su na izbornoj skupštini renesansu ovog sporta. Prvi rezultati se već vide. Sledi Evropsko prvenstvo u Minsku u Rusiji i ukoliko se Nemana Gavrilović nađe na spisku putnika nema sumnje da će učiniti sve da još jednom obraduje sve poklonike boksa u Smederevu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in BOKSERSKI KLUB DESPOT