BLEDO IZDANJE SMEDEREVKI – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

BLEDO IZDANJE SMEDEREVKI

Odbojkašice Smedereva dočekale su u subotu ekipu Inđije, lidera na tabeli Prve lige Srbije. Smederevke su želele da dokažu da je slabo izdanje u okršaju sa Spartakom u Ljigu bio samo slab dan. Ušle su u meč sa željom da lideru šampionata nanesu drugi prvenstveni poraz. Nažalost, nisu se pošteno ni oznojile, a gošće su povele sa 2:0 u setovima. Uzalud je trener domaćih Dragan Mratinković tajm-autima i izmenama pokušavao nešto da promeni. Inđijke su prvi set dobile sa 25:16. Očekivalo se da će domaće u drugom setu pružiti jači otpor ekipi Nikole Jerkovića. Nažalost,  u tom periodu na terenu je postojao samo tim Inđije. Igra domaćih bila je smušena, grešilo se u svim segmentima odbojke i onda broj od samo 9 osvojenih poena ne bi trebalo da čudi.

Nešto bolju igri odbojkašice Smedereva prikazale su u trećem setu. Gošće su povele sa 7:1, ali su Smederevke uspele da izjednače rezultat i sve do finiša održavaju egal. U završnici meča nekoliko sudijskih problematičnih odluka poprilično je poremetilo igru ekipe Smedereva da je čak u jednom trenutku trener Mratinković pokukao ekipu sa terena. Strasti su se nešto kasnije smirile i posle vođstva gošći od 21:16 smederevswke odbojkašice stigle su do izjednačenja. Na 24:23 za gošće dosuđen je poen za ekipu Nikole Jerkovića nako n čega su usledili žestoki protesti stratega Smedereva, članova uprave i igračica. Odluka sudija nije promenjena i sva tri boda otputovala su u Inđiju.

Smederevke imaju za čim da žale. Po kvalitetu i igračkom sastavu sasvim sigurno su mogle da se nadaju boljem rezultatu. Ostaje pitanje, zbog čega nisu u prva dva seta igrale kao u trećem delu igre. Kasno buđenje Smederevki koje su bile lišene pomoći Milene Nastić i  Tijane Đuričić, obe na poziciji srednjeg blokera. U narednom kolu smederevske odbojkašice se u Novom Sadu sastaju sa istoiemnim rivalom.

More in Featured