Connect with us

Featured

BOJIĆ PETI NA PRVENSTVU SRBIJE

Učešće na seniorskom Prvenstvu Srbije, vazdušnim oružjem, u A programu, koje je proteklog vikenda održano na vazdušnom strelištu u Nišu, strelci „Smedereva“ završili su bez medalje, ali ne i bez rezultata vrednih pažnje. Najveći uspeh je peto mesto Dušana Bojića u disciplini vazdušni pištolj. Bojić se u svoje prvo seniorsko finale plasirao kao sedmi sa 561 krugom i stao na liniju gađanja sa proslavljenim strelcima i reprezentativcima Srbije Damirom Mikecom, Duškom Petrovim i Dimitrijem Grgićem. Upravo njih trojica su i podelila medalje, a ispred našeg strelca bio je još samo Branko Mašanović iz Kluba streljačkih sportova „Policajac“ iz Beograda.  Takmičilo se 35 seniora.
Za razliku od Bojića, koji je mlađi junior, a prošle nedelje je osvojio vicešampionsku titulu u konkurenciji juniora, naša seniorka Ana Alentijev, nije uspela da se plasira u finale. Takmičenje je završila kao deveta  sa 551 krugom. Ulaznica za finale je vredela 556 krugova. Takmičila se 21 seniorka.
U takmičenju miks timova Dušan Bojić i Ana Alentijev su nastup završili u drugom delu kvalifikacija kao sedmi, sa 361 krugom.
U disciplini standardna vazdušna puška od naših mladih strelkinja najbolja je bila Anđela Radojičić. Sa 619,8 krugova bila je dvanaesta u konkurenciji 39 seniorki. Natalija Tasić je bila trideset treća sa 606,6 krugova, a Ivona Bojić pretposlednja sa 588,4 kruga. Ekipno bile su sedme sa ukupnim rezultatom od 1.814,8 krugova. Takmičilo se devet ekipa. U kategoriji seniora Lazar Subotić se sa 597,9 krugova plasirao na dvadeset i treće mesto u konkurenciji 27 seniora.
Strelci „Smedereva“ neće sledeće subote učestvovati na drugom kolu Kupa Srbije u B programu koje će se održati u Ivanjici, već ostaju na svom strelištu i pripremaju se za reginalno prvenstvo u B programu, koje će se održati u Nišu 6/7. marta 2021.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured