BUDUĆNOST RK SMEDEREVO NA DELU – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

BUDUĆNOST RK SMEDEREVO NA DELU

U  Beogradu su od 16. do 18. decembra održani rukometni “Susreti regiona 2019” koji su okupili pionire i pionirke rođene 2006. i mlađe sa teritorije cele Srbije. Cilj je, naravno, formiranje reprezentacije Srbije u ovoj uzrastnoj kategoriji. Trener smederevskih rukometaša Nenad Martić je koordinator RSCKiM i rukovodi radom tog regiona.

Iz našeg kluba su na okupljanje otišla četvorica dečaka: golman, Vukašin Dimoski, levo krilo, Filip Mitrović, levi bek, Vanja Mirković srednji bek i David Matković.  Uveren sam da će neki od njih veoma ozbiljno konkurisati za nacionalnu selekciju u tom godištu. Za mene, kao trenera, bila je čast i zadovoljstvo voditi ovu ekipu. Zajedno sa kolegom iz RK “Metaloplastika” sam radio i na kraju smo bili zadovoljni učinjenim. Generacija 2005/2006 je veoma kvalitetna i od njih dosta očekujemo. Kako za decu, ovo okupljanje je i za mene bilo veliko iskustvo. Želja mi je da ostavim traga i u vođenju neke od mlađih nacionalnih selekcija. Sasvim sigurno, Smederevo će ponovo imati reprezentativca a kojeg tačno, pokazaće vreme – nada se Martić.

Dobar rad sa mlađim kategorijama potvrdio se nedavno na velikom međunarodnom turniru “Mikluš kup” u Adi. Svoje znanje i kvalitete prikazali su dečaci rođeni 2005 i 2007. godine. Mlađi momci osvojili su treće mesto dok su stariji morali da se zadovolje četvrtim mestom.

Deca su imala priliku da igraju protiv ekipa iz Mađarske i Rumunije, kao i ekipa sa severa naše države. Kada se uzme u obzir da imamo dosta manje takmičarskih utakmica od navedenih ekipa, ovaj rezultat se smatra veoma dobrim – istakao je Nenad Martić.

Rezultati generacija 2007/2008: RK “Smederevo” – SZKA (RUM) 14:9 RK “Smederevo” – RK “Potisje Pletex” 21:12 RK “Smederevo” – RK “Pik Prigrevica” 10:15 RK “Smederevo” – RK “Potisje Pletex” 08:15 RK “Smederevo” – RK “Vrbas” 17:09.

Rezultati generacij3 2005/2006: RK “Smederevo” – “Pick Szeged” (HUN) 20:06 RK “Smederevo” – RK “Kikinda Grindex” 14:11 RK “Smederevo” – SZKA (RUM) 15:14 RK “Smederevo” – RK “Potisje Pleteks” 19:16 RK “Smederevo” – RK “Studentski grad” 12:13 RK “Smederevo” – RK “Prigrevica” 17:24.

Inače, seniori RK Smederevo od subote se nalaze na odmoru koji će trajati do 10. januara kada počinju pripreme za nastavak šampionata Super B lige Srbije.

More in Featured