ČARAPANI PREJAKI – Sport u Smederevu
Connect with us

KK SMEDEREVO 1953

ČARAPANI PREJAKI

Košarkaši Smedereva poraženi su na gostovanju u Kruševcu od domaćeg  Napredak juniora rezultatom 102:56. Osim prve četvrtine u kojoj su pružili kakav takav otpor i koju su domaći dobili rezultatom 21:20, u preostala tri perioda igre Kruševljani su demonstrirali silu nad ekipom Smedereva. Drugih 10 minuta domaći su dobili rezultatom 34:9 i već tada je prestao svaki otpor smederevskih košarkaša. Kruševljanima je posao bio donekle olakšan jer trener smederevskih košarkaša ni na ovoj utakmici nije mogao da računa na Stevana Jovanovića koji se još oporavlja od povrede.

Smederevci nisu ni očekivali da nešto mogu ozbiljnije da urade na ovom gostovanju. Mislim su već bili okrenuti utakmici 12. kola Prve lige grupa Zapad A i okršaju sa ekipom Prve petoletke. u prvom delu sezone Smederevci su poraženi u Trsteniku sa 87:84. Tada je domaćin imao obilatu pomoć arbitara. Trijumf u okršaju sa Trsteničanima sa više od tri poena razlike mnogo bi značio smederevskim košarkašima u daljoj borbi za opstanak u ovom stepenu takmičenja. Utakmica sa Prvom petoletkom igra se u utorak 25. decembra.

Na tabeli vodi Napredak sa 21. bodom. Slede radnički sa 20 i Jagodina sa 19 bodova. Na začelju Paraćin ima 13, a po 12 Smederevo i Prva petoletka.

More in KK SMEDEREVO 1953