Connect with us

Featured

ČEKA SE ODLUKA

– “Opravdano je došlo do prestanka prvenstva. Neme uslova da se nastavi prvenstvo, a ako bi se nastavilo bilo bi neregularno” – ovako je pre nekoliko dana za portal Futsal Balkan govorio predsednik Konferencije klubova Prve i Druge lige futsal lige Goran Lazić.

Danas, posle odluke FSS neke stvari su jasnije. Prvenstvo se nastavlja za Super ligu Srbije i Prvu ligu Srbije. Za niže stepene takmičenja, ali i futsal lige Srbije okončana su sva takmičenja u sezoni 2019-2020.

KMF Smederevo je uoči prekida prvenstva zbog pandemije korona virusa zauzimao pretposlednje mesto sa 14 bodova, posle nepotpunih 17 kola.

Na osnovu rezultata i položaja na tabeli Smederevci bi od naredne sezone trebalo da se nađu u Trećoj ligi Srbije grupa Zapad. Međutim, još uvek nije doneta definitivna odluka. Očekuje se da će se do kraja nedelje sastati ljudi koji brinu o futsalu u Srbiji i konačno preseći trenutnu situaciju.

Sve bi trebalo da bude jasnije do kraja ove nedelje. Možda ostanemo u ligi, a možda se preselimo rang niže. Da budem iskren, možda je bolje da ispadnemo. Ukoliko ostanemo sledi proširenje lige. To znatno poskupljuje takmičenje, a izvesno je da će posle sezone 2020-2021 iz lige ispasti, možda, osam ekipa. Niko nam ne garantuje da bi uspeli da opstanemo, a troškovi ne bi bili mali. Moje mišljenje je jedno, a videćemo šta će biti na sastanku koji bi trebalo da se održi do kraja nedelje. Smatram da Prva liga treba da ostane sa svih 10 klubova, plus da se prve dve ekipe iz Druge lige plasiraju u viši rang, tako da bi Prva Futsal Lige Srbije imala sledece sezone 12 klubova. Druga liga ulaskom prve dve ekipe u viši rang takmičenja ostaje sa 10 klubova plus trenutni prvaci trećih liga a to su 4 kluba. Sa tim ćemo sledeće sezone imati 14 klubova u Drugoj Futsal Ligi Srbije. Kao Predsednik Konferencije klubova Prve i Druge lige smatram da je to jedino ispravno i pravilno – ističe Goran Lazić u izjavi za Balkan futsal.

Većina ljubitelja futsala ne bi volela da KMF Smederevo u dve uzastopne sezone ode dva ranga niže. Nažalost, kriza koja je u poslednje dve godine zahvatila ovaj klub dovela je do ovakvog posrtanja. Zato je, možda I bolje da se o dove sezone krene u prvenstvo Treće lige Srbije grupa Zapad sa mladim, talentovanim I igračima željnih dokazivanja pa da se za nekoliko godina u Smederevu ponovo gledaju utakmice elitnog ranga takmičenja.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured