ČELIK POVEO TRKU – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

ČELIK POVEO TRKU

Otpočela su takmičenja u prvenstvo Srbije u Planinarskoj orijentaciji. Prvo kolo je održano u subotu 13.3.2021.god. na Fruškoj Gori. Start i cilj trke bio je kod planinarskog doma na Stražilovu.  Staze sa mnogo uspona i silazaka do potoka, preskakanje potoka i ulasci u uvale, te penjanje na grebene. Na takmičenju je učestvovalo 42 ekipe iz 12 klubova, među kojima je bilo 8 ekipa PSK ”Čelik”.

Ekipe ”Čelika”osvojile su 6 medalje: tri zlatne i jednu srebrnu i dve bronzane. Najznačajniji rezultat po klub, predstavlja osvajanje zlatne medalje ženske pionirske ekipe, koja je bila u sastavu: Sofija Nikolić, Milica Vasiljević i Mina Vučković. Druga ekipa Čelikovih pionirki bila je druga, za koju su nastupile: Marta Trajković, Anja Manojlović i Jana Mijatović. Čelikova ekipa pionira, ovog puta ostala je bez medalje.

Vredan rezultat postigla je i prva seniorska ekipa koja je u konkurenciji 7 ekipa osvojila treće mesto i bronzanu medalju, a ekipa je bila u standarnom sastavu: Saša Nikolić, Dejan Ranković i Miloš Karupović. Staza je bila duga 10,7 km sa 10 kontrolnih tačaka. Ekipa veteranki je nastupilau sastavu: Nataša Stanisavljević, Biljana Grujić i Danijela Jeremić, koje su stazu dugu 4,3 km sa 6 kontrolnih uspešno savladala i osvojila je zlatnu medalju. Ekipa veterana je imala stezu dugu 6,1 km sa 7 kontrolnih tačaka i stazu je savladala za 97 minuta. Ekipa je osvojila zlatnu medanju, a bila je u sastavu: Dragan Pavlović, Dragan Tasić i Dragutin Jeremić. Sve ekipe Čelika su završile trke, pronalaženjem postavljenih kontrolnih tačaka. Za klub je najznačajnije što su ekipe osvežene sa novim takmičarima sa kojima je u prethodnom periodu rađeno individualno, jer Škola orijentiringa nije radila zbog korone.  Takmičari Čelika osvojili su 2262 boda i poveli u trci za osvajanje titule u novoj takmičarskoj sezoni. Drugoplasirana je Pobeda iz Beograda sa 1914 bodova, a treća je Stražilovo iz Sremskih Karlovaca sa 1757 bodova.
Sledećeg vikenda, u subotu 20.3.2021.god., Čelik je domaćin i organizator drugog kola lige u planinarskoj orijentaciji. Takmičenje se odvija u duhu obeležavanja 60 godina postojanja kluba. Start trke biće na Plavincu, a cilj u Goranskom parku.

Fotografije su iz arhive članova kluba.

More in Featured