Connect with us

Featured

DEBI TORBICE U OSMERCU

U Račicama u Češkoj, minulog vikenda, održano je Svetsko prvenstvo u veslanju za seniore do 23 godine. Naša zemlja imala je tri posade sa 11 veslača, među njima i veslača VK Smederevo Marko Torbica. On je na svom debitantskom prvenstvu trebalo da vesla sa Rastkom Ratajcem u dubl skulu. Ipak, zbog zdravstvenih problema jednog člana osmerca uoči početka šampionata, Marko Torbica je uskočio kao zamena.

Imali smo samo nekoliko treninga u Račicama u novom sastavu ali to nije bilo dovoljno da se uveslamo i zauzeli smo šesto mesto u B finalu, 12-o u generalnom plasmanu. Sve u svemu, bilo je ovo veliko iskustvo za mene koje će mi značiti u nekim narednim takmičenjima -rekao je po povratku iz Češke Marko Torbica.

Najbolji rezultat na Svetskom prvenstvu ostvario je dvojac bez kormilara za lake veslače u sastavu  Ivan Katić i Đorđe Gruber plasmanom na sedmo mesto u generalnom plasmanu (prvi u B finalu).

Za Marka Torbicu sezona nije završena. Početkom septembra u Kruševicama u Poljskoj održaće se Evropsko prvenstvo za seniore do 23 godine. Predstoje pripreme i izborne regate, a Torbica se nada da će se naćin a spisku učesnika još jednog veliko međunarodnog takmičenja.

fotografija preuzeta sa sajta: https://worldrowing.com/

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured

 • (NE)ISKUSTVO PRESUDILO

  Naš sugrađanin, Igor Zdravković, učestvovao je minulog vikenda na Evropskom prvenstvu u djiu djici...

 • DVA FINALA ZA SMEDEREVSKE STRELCE

  Na svom prvom državnom prvenstvu, u disciplini trostav malokalibarskom puškom, naša Anđela Radojičić se sa rezultatom...

 • TITULE SMEDEREVCIMA

  Na Prvenstvu Srbije, u disciplini trostav standardnom vazdušnom puškom,  održanom u Novom Sadu, strelci...

 • IGOR NA EVROPSKOM PRVENSTVU

  Nemački grad Maintal biće, od subote 17. jula, domaćin Evropskog prvenstva u djiu djici...