Connect with us

KIK BOKS KLUB SD KOMBAT

DEJAN PAVIĆ – TRENER GODINE I PREDSEDNIK NAJBOLJEG KOLEKTIVA U 2018. GODINI

Sportista godine, sportska ličnost godine, najbolji mladi sportista i najbolji sportski kolektiv. To su sve priznanja koja su stigla na adresu Kik boks klub SD Kombat. Dovoljan povod da porazgovaramo sa predsednikom i trenerom ovog kluba Dejanom Pavićem kome je priznanje Trener godine četvrto uzastopno koje dobija od Saveza sportova Smederevo.

  • Meni je ovo četvrto priznanje zaredom. Iza ovog uspeha stoji dugogodišnji rad. Nije ovo nagrada za rezultata rada u jednoj godini ili sezoni. Iza ovog kluba stoji 12 godina rada, a to pokazuju rezultati u prethodnim godinama koji idu uzlaznom putanjom. Napravili smo mnogo dobrih sportista, neki su odustali, neki su još tu, kao što je Nikola Stošić. Imamo i budućnost. Pri tom mislim na Menkovića koji nije samo budućnost kluba već i reprezentacije Srbije.

Godinama iz ovog kluba izlaze dobri borci. Ima li naslednika koji mogu da nastave gde su stale generacije pre njih?

  • Naravno da ima. Pored Hlapovića koji se dokazao prošle godine, tu su još Ilija Ilić i Predrag Pirić. Jasno nam je da ovo jednog dana mora da stane i da će doći do smene generacija. Da bi se došlo do Nikolinog nivoa, potrebno je mnogo rada i odricanja mene kao trenera i sportiste. Potrebna je disciplina i uzajamna saradnja. Bez takve saradnje teško može da se ostvari dobar rezultat. Sada već imam dovoljno iskustva i znam kako se prave šampioni. Mislim da je Nikola pravi primer jer je sa njim sve počelo.

Da li i u kojoj meri ulazak u olimpijsku porodicu sportova može da doprinese popularizaciji ovog sporta u Srbiji i Smederevu?

  • Mi jesmo ušli u olimpijsku porodicu sportova. U Japanu se nećemo pojaviti, ali možda možemo da se nadamo pojavljivanju 2024. u Parizu. Ako ne, čekaćemo 2028. i to nije daleko. Ja očekujem da kik boks postane još popularniji, naš novi predsednik Srđan Bugarčić ulaže maksimalne napore da kik boks postane još masovniji sport. Nije isključeno da u aprilu u Smederevu organizujemo kik boks susret između Srbije i Poljske. Mladi sve više dolaze da treniraju ovaj sport. Imamo kvalitet da se jednog dana neko od naših predstavnika pojavi na Olimpijskim igrama. Ivan Hlapović ima tek 16 godina, do 2028., ako ostane posvećen, imaće lepu šansu da se pojavi na najvećoj sportskoj smotri. Na nama je da obezbedimo sredstva da ovi momci ostanu u klubu i u ovom sportu. Tu je i Aleksandar Menković koji ima sada 22 godine. Biće u najboljim godinama i sa velikim iskustvom do 2028. godine, ukoliko ostane u kik boksu.
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in KIK BOKS KLUB SD KOMBAT