DO SUPER B LIGE PREKO BARAŽA? – Sport u Smederevu
Connect with us

RUKOMET

DO SUPER B LIGE PREKO BARAŽA?

Dugo je trajala nedoumica da li će se rukometašice Mladog radnika takmičiti u Srpskoj ligi Centar ili Super B ligi odakle su administrativnim putem izbačene pre godinu dana. Dilema je razrešena nedavno. U dopisu koji je stigao na adresu RK Mladi radnik iz Rukometnog saveza Srbije i takmičarske komisije kaže se da je zbog odustajanja Kikinde u Super ligi Srbije stvorena mogućnost da se upražnjeno mesto popuni baraž utakmicama.

Ponudu su prihvatile četiri ekipe: Radnički iz Kragujevca, Mladi radnik, Dubočica iz Leskovca i Beograd. Uslov je da sve ekipe pre nastupa u baražu uplate po 160 000 dinara, ali će, kako stoji u dopisu, taj novac biti vraćen ekipama koje se ne plasiraju u viši rang takmičenja.
– Devojke žele da igraju baraž i najverovatnije da će se Mladi radnik naći u baražu. Nisam preveliki optimista iako su devojke već tri nedelje u trenažnom procesu. Nekoliko igračica neredovno trenira zbog obaveza na fakultetu, a nekoliko je najavilo da više neće igrati. Videćemo kako će se stvari dalje odvijati jer ima još dosta do turnira na kome će se igrati baraž mečevi – kaže za SD sport sportski direktor ovog kluba Živomir Nikolić.
Podsećanja radi, rukometašice Mladog radnika okončale su sezonu 2017-2018 u Prvoj ligi Centar na drugom mestu, a godinu dana ranije su zbog duga od 70-ak hiljada dinara izbačene iz Super B lige Srbije u kojoj su dva kola pre kraja obezbedile opstanak u sezoni 2016-2017.

More in RUKOMET