DUŠAN BOJIĆ NAJBOLJI MLAĐI JUNIOR SRBIJE – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

DUŠAN BOJIĆ NAJBOLJI MLAĐI JUNIOR SRBIJE

Bobana Momčilović Veličković i Damir Mikec proglašeni su za najuspešnije strelce naše zemlje u 2020. godini u izboru Streljačkog saveza Srbije. Na spisku najboljih našlo se i ime smederevske nade u streljaštvu. To je Dušan Bojić  koji je zauzeo mesto broj jedan u konkurenciji mlađih juniora u disciplini vazdušni pištolj.

Bobana Momčilović Veličković je na Evropskom prvenstvu u Vroclavu krajem februara osvojila zlato vazdušnim pištoljem, a potom bila članica tima koji je izborio titulu ekipnog prvaka Evrope. Bila je jedna od najuspešnijih učesnika šampionata u Vroclavu.

Nažalost, Bobana je u junu iznenada preminula, u 31.godini. Mnogi snovi ostali su nedosanjani.

Ostaće upamćena kao jedan od najboljih strelaca vazdušnim pištoljem 21.veka, trostruka pojedinačna šampionka Evrope, članica pet ekipa Srbije vazdušnim pištoljem koje su se okitile zlatom u timskoj konkurenciji na prvenstvima Starog kontinenta, finalista Olimpijskih igara, višestruka šampionka države…

Damir Mikec je sedmi put uzastopno proglašen za najuspešnijeg muškog strelca Srbije. Mikec je na Evropskom prvenstvu u Vroclavu osvojio srebro u miksu vazdušnim pištoljem i bronzu u ekipnom takmičenju, dok je u pojedinačnoj konkurenciji bio šesti.

Za najboljeg trenera izabrana je Jasna Šekarić, koja je u poslednjih nekoliko godina trenirala Bobanu Momčilović Veličković i vodila je do uspeha u Vroclavu.

Prvo mesto na listi klubova je, kao i prošle godine, osvojio je kragujevački „Čika Mata“.

Rang lista klubova: 1. „Čika Mata“, 2. Akademac, 3. „Aleksa Dejović“ , 4. Policajac, 5. Novi Sad 1790, 6. Novi Beograd-Ušće, 7. Bor 030, 8. Partizan, 9. Olimpik 011, 10. Pančevo 1813…

Puška, prvoplasirani po kategorijama

Seniorke: Andrea Arsović (Partizan),seniori: Milutin Stefanović („Čika Mata“).

Juniorke: Marija Kolarević (Jedinstvo), juniori: Marko Ivanović („Čika Mata“)

Mlađe juniorke: Teodora Vukojević („Čika Mata“), mlađi juniori: Marko Ivanović („Čika Mata“)

Kadetkinje: Tamara Đapić (Crvena zvezda), kadeti: Aleksa Rakonjac (Pančevo 1813).

Pionirke: Teodora Kondić (Pančevo 1813), pioniri: Marko Grujičić (Mladost) i Dimitrije Stefanović (Kikinda).

Pištolj, prvoplasirani po kategorijama

 Seniorke: Zorana Arunović (Olimpik 011), seniori: Damir Mikec (Policajac)

Juniorke: Jovana Todorović (Novi Beograd-Ušće), juniori: Uroš Ivanovski (Novi Sad 1790).

Mlađe juniorke: Stanislava Popov (Sova), mlađi juniori: Dušan Bojić(Smederevo)

Kadetkinje: Marta Mratinković (GT Leskovac), kadeti: Stefan Kešišjan (Pančevo 1813).

Pionirke: Dijana Janković („Aleksa Dejović“), pioniri: Marko Ninković (Pančevo 1813).

Najuspešniji trener: Jasna Šekarić

Najuspešnija takmičarka: Bobana Momčilović Veličković

Najuspešniji takmičar: Damir Mikec

Takmičarska 2021. godina u srpskom streljaštvu počinje prvim kolom Kupa Srbije vazdušnim oružjem za strelce pionirskog, kadetskog i mlađejuniorskog uzrasta, koje će 16. januara biti održano u Smederevu.

Upravni odbor je prihvatio kalendar i domaćine takmičenja SSS u 2021. Najznačanija domaća takmičenja u prva dva meseca su, kao i obično, finale Kupa Streljačkog saveza Srbije i državna prvenstva vazdušnim oružjem.

Finale Kupa Srbije u A programu (seniori/ke i juniori/ke) zakazano je za poslednji vikend januara (30/31) u Novom Sadu. Niš će biti domaćin Juniorskog prvenstva Srbije 13. i 14. februara, a nedelju dana kasnije na istom strelištu biće održan i seniorski šampionat države.

More in Featured