Dva srebra smederevskim strelcima – Sport u Smederevu
Connect with us

STRELJAČKA DRUŽINA SMEDEREVO

Dva srebra smederevskim strelcima

Jasmina Milovanović i Dušan Bojić osvojili su srebrne medalje na drugom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije vazdušnim oružjem, koje je održano u subotu na strelištu u Sportskoj hali Smederevo. Do medalje u konkurenciji seniorki Jasmina Milovanović je došla sa 571 krugom. Jedino je Bobana Momčilović Veličković, iz Streljačkog kluba „Bor 030“ imala više od nje, pa je i pobedila sa 580 krugova. Bronzanu medalju osvojila je Brankica Zarić, iz Streljačke družine „Novi Sad 1790“ sa 567 krugova. Visok plasman ostvaraila je i Ana Alentijev, koja je bila šesta sa 554 krugova. Milovanovićeva i Alentijeva, zajedno sa Katarinom Milovanović, sa ukupnim rezultatom od 1.649 krugova osvojile su ekipno prvo mesto.
U konkurenciji juniora Dušan Bojić sa 551 krugom osvojio je srebrnu medalju.
Natalija Tasić je ponovo ostvarila dobar rezultat, ali nedovoljan za postolje u kategoriji juniorki vazdušnom puškom. Sa 617,3 kruga bila je dvanaesta.
Nakon zlata na prvom Veljko Ilić, se nije proslavio na drugom kolu. Sa rezultatom od 612,8 krugova bio je osmi u kategoriji juniora vazdušnom puškom.
U trci za plasman u finale Kupa Jasmina Milovanović je šesta sa 10 bodova, a Ana Alentijev deseta sa 5 bodova i ekipa je druga sa 10 bodova. Dušan Bojić je treći u kategoriji juniora sa 14 bodova, a Petar Adamović osmi sa osam bodova. Bojić je i na listi seniora kao petnaesti sa jednim bodom. Veljko Ilić je treći sa 15 bodova u svojoj kategoriji juniora, a deveti u kategoriji seniora sa 5 bodova. Natalija Tasić je jedanaesta sa 3 boda u kategoriji juniorki, a sa 1 bodom je četrnaesta seniorka. Poslednje treće kolo održaće se u decembru u Beogradu, posle koga će se znati i konačan plasman u finale 10 najboljih pojedinaca i ekipa.
U nastavku sezone Dušan Bojić će učestvovati kao član reprezentacije Srbije na 24. Međunarodnom takmičenju Olimpijskih nada, vazdušnim oružjem u Slovačkoj, koje će se održati od 16. do 18. novembra.

More in STRELJAČKA DRUŽINA SMEDEREVO