DVE MEDALJE ZA TEKVONDISTKINJE KOŠAVE – Sport u Smederevu
Connect with us

BORILAČKI SPORTOVI

DVE MEDALJE ZA TEKVONDISTKINJE KOŠAVE

Prošle subote u Novom Beogradu održano je prvenstvo Srbije u tekvondou za kadete i seniore. Iz Tekvondo kluba Košava pravo da nastupe na ovom takmičenju obezbedili su  seniorka Milica Radovanović i kadetkinje Katarina Velić i Sara Aleksić.

Prvakinja Srbije u B klasi postala je Milica radovanović u kategoriji do 57 kilograma. Na putu do zlatnog odličja imala tri borbe. Katarina Velić je u kategoriji do 41 kilograma,  u  A klasi, uspela da se, posle dve borbe, plasira u finale koje je zbog povrede morala da preda i da zadovolji srebrnim odličjem. Sara Aleksić je u prvoj borbi savladala protivnicu ali je u borbi za medalju poražena od kasnije finalistkinje državnog prvenstva.

Mnogo sam ponosna na svoje takmičarke, jer su pokazale neverovatnu želju za uspehom, borbenost i uprkos neiskustvu, došle do odličnog rezultata. Milica je pre dve nedelje na međunarodnom turniru osvojila bronzanu medalju, psihički se jako dobro pripremila za državno prvenstvo i uspeh nije izostao. To je jako veliki napredak za nju. Katarina je pokazala ogromnu hrabrost, jer je u polufinalnoj borbi, u drugoj rundi doživela veliku povredu zgloba ruke, i bilo je pitanje može li da nastavi. Nije želela da odustane, završila je borbu i ušla u finale. Kaća je želela da radi i finale, međutim u konsultaciji sa doktorima, odlučili smo da ne radi… Žao mi je zbog toga, jer sam sigurna da bi zlato bilo osvojeno, međutim, bila je ovo najbolja odluka, jer je kasnije ustanovljeno da je ruka naprsla. Sada je čeka oporavak, a onda se vraća u ring, kako ona kaže – po zlato. Kadetkinja Sara Aleksić je nažalost ostala bez medalje… Sara je odlična takmičarka, sa najviše iskustva… Na merenju pre takmičenja je imala 600 gr više, te je morala da skida kilažu, i bilo je pitanje hoće li uspeti, ili će je diskvalifikovati. Prošla je vagu, dobila jedan meč, ali su je iscrpljenost i stres ipak zaustavili na putu do medalje… Sara je neko od koga se u budućnosti mnogo očekuje, te je ovo samo jedan stepenik do našeg zajedničkog cilja, a to je reprezentativni status – rekla je za SDsport Marija Minić trener u Tekvondo klubu Košava.

More in BORILAČKI SPORTOVI