Connect with us

Featured

FILIPOVIĆ BEZ OLIMPIJSKIH IGARA

Minulog vikenda u Lucernu je održana poslednja kvalifikaciona regata za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju. Jedini predstavnik Veslačkog kluba Smederevo Aleksandar Filipović nije uspeo da se domogne vize koja vodi na najveću planetarnu sportsku manifestaciju. U skifu je bila vrlo jaka konkurencija, mnogo jača nego nedavno na Evropskim kvalifikacijama u Varezeu, tako da je Filipović u prvoj trci, iz koje je samo prvo mesto vodilo u polufinale, zauzeo četvrto mesto, a u repesažu je bio treći, a samo dva prvoplasirana čamca su išla u polufinale. Tek sada se  vidi koliko je Filipovića koštala sekunda koja mu je nedostajala u Varezeu za treće mesto i plasman na OI. Prema rečima trenera Aleksandra Smiljanića upravo ta sekunda iz Varezea, ali i kvalitet rivala koštali su Filipovića boljeg plasmana.

Osetilo se da mentalno nije mogao da se izbori sa onom jednom sekundom iz Varezea koja je nedostajala. To je imalo uticaja i na treninge posle regate u Italiji. To se videlo na treninzima i na samom takmičenju. Konkurencija je bila vrlo jaka, naročito u skifu. vreme pobednika govori da je to bila najjača disciplina u Lucernu. To se na neki način očekivalo. Ispao je Rus koji je bio drugi na kvalifikacijama u Varezeu, Poljak koji je bio peti na Evropskom prvenstvu u Varezeu. Prošli su skifista Kanade, pre tri godine prvak sveta za mlađe seniore i skifista Rusije. Kada se sve sagleda bilo je teško očekivati bolji rezultat iz Lucerna – istakao je Aleksandar Smiljanić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured

 • (NE)ISKUSTVO PRESUDILO

  Naš sugrađanin, Igor Zdravković, učestvovao je minulog vikenda na Evropskom prvenstvu u djiu djici...

 • DVA FINALA ZA SMEDEREVSKE STRELCE

  Na svom prvom državnom prvenstvu, u disciplini trostav malokalibarskom puškom, naša Anđela Radojičić se sa rezultatom...

 • TITULE SMEDEREVCIMA

  Na Prvenstvu Srbije, u disciplini trostav standardnom vazdušnom puškom,  održanom u Novom Sadu, strelci...

 • IGOR NA EVROPSKOM PRVENSTVU

  Nemački grad Maintal biće, od subote 17. jula, domaćin Evropskog prvenstva u djiu djici...