FILIPOVIĆ I SAVIĆ UMESTO U PLOVDIV NA SREBRNO JEZERO – Sport u Smederevu
Connect with us

SPORTOVI NA VODI

FILIPOVIĆ I SAVIĆ UMESTO U PLOVDIV NA SREBRNO JEZERO

Iako je bilo najavljeno da će dvojica najboljih smederevskih seniorskih veslača ovog vikenda nastupiti na prvom Svetskom kupu u Plovdivu, Filipović i Savić će morati da preskoče ovo takmičenje. Aleksandar Filipović je imao manjih zdravstvenih problema zbog koji je pauzirao desetak dana, a Veselin Savić je u međuvremenu ponovo postao otac.
Sve to ne umanjuje njihova očekivanja od sezone koja je tek počela. U želji da se seniori što bolje pripreme za iskušenja koja dolaze VSS doneo je odluku da se ovog vikenda na Srebrnom jezeru održe pripreme kandidata za Evropsko prvenstvo koje će se održati krajem maja u Lucernu u Švajcarskoj.
Posle Srebrnog jezera Filipović i Savić sele se u Jajce gde će obaviti završne pripreme za nastup na EP. Iako još nije odlučeno, postoji mogućnost da će smederevski veslači u Lucernu veslati u četvercu sa braćom Beđik, Nenadom i Aleksandrom.
Nastup na Evropskom prvenstvu biće samo usputna stanica za okršaje na Svetskom prvenstvu, koje se ove godine održava u Lincu, gde će pokušati da ostvare nornu za odlazak na Olimpijske igre 2020. godine u Tokiju.

More in SPORTOVI NA VODI