FILIPOVIĆ OSTAJE NA SREBRNOM JEZERU, SAVIĆ IDE U VIŠEGRAD – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

FILIPOVIĆ OSTAJE NA SREBRNOM JEZERU, SAVIĆ IDE U VIŠEGRAD

Iako je prvobitno bilo planirano da pripreme za Svetsko prvenstvo nastavi u Višegradu, Aleksandar Filipović ostaje na Srebrnom jezeru. Stručni štab Veslačkog saveza Srbije odlučio je da se na najvećoj ovogodišnjoj veslačkoj smotri Filipović ponovo oproba u skifu. Sa njim će do odlaska na šampionat Sveta raditi Aleksandar Aleksandrov, dvostruki učesnik Olimpijskih igara, iz Bugarske
Ostajem na Srebrnom jezeru sve do svetskog prvenstva jer je Aleksandrov  došao u Srbiju da trenira sa nama. Mislim da od njega mogu dosta da naučim. Rezultat i plasman na Evropskom prvenstvu nisu bili dobri. Uveren sa da mogu mnogo bolje u Linc. Čamac ide mnogo bolje i brže, a i ja se sada mnogo bolje osećam.
Svetsko prvenstvo u veslanju održaće se krajem avgusta i početkom septembra. Plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine obezbedile devet prvoplasiranih skifova. Težak, ali ne i nemoguć zadatak. U slučaju neuspeha, Filipovića čekaju još dve prilike za odlazak na najveći i najznačajniji sportski događaj.
Voleo bih da obezbedim direktno plasman na Olimpijske igre, ali ako ne uspem čekaju me još dve prilike naredne godine. Prva prilika su Evropske igre sa kojih tri najbolja čamca idu u Tokio, ali tu ne mogu da se pojave posade koje su već izborile plasman. Ako tu ne uspem, čekaću tradicionalnu regatu u  Lucernu odakle dve posade obezbeđuju vizu za Tokio – nada se Filipović.
Filipović smatra da je čamac ide sve brže i smatra da može da ide 6:50. To je vreme koje daje nadu da bi mogao da se nađe na Olimpijskim igrama.
– Po treninzima koje sam do sada radio čini mi se da imam tu brzinu. Nadam se da ću spreman dočekati prve trke u Lincu. Naravno, dok se ne stane u startni blok ništa se ne zna.
 

More in Featured