Connect with us

VESLAČKI KLUB SMEDEREVO

FILIPOVIĆ U ITALIJU, JUNIORI I KADETI U ZAGREB

Veslače Smedereva narednog vikenda očekuju dva velika takmičenja na kojima će nastupiti kandidati za sastav seniorske i juniorske rerezentacije Srbije.

Destinacija za seniore biće Pia de Luko i velika međunarodna regata. Boje Veslačkog kluba Smederevo braniće Aleksandar Filipović koji će se oprobati sa Mačkovićem u dubl skulu. Upravo zbog te činjenice i da su samo dve nedelje zajedno u čamcu, Filipović nema prevelika očekivanja od nastupa u Italiji.

Ovo će nam biti prvo zvanično takmičenje i teško je da se bilo šta prognozira. Prvog dana ću nastupiti u dublu, a drugog u skifu. Za sada znam da će nam rivali biti Italijani, Švajcarci, Litvanci…Sa Mačkovićem sam dve nedelje na pripremama i mogu da kažem da čamac ide solidno. Koliko će to biti dovoljno za ovu regatu videćemo – smatra Filipović.

U Italiju je trebalo da putuje i evropski prvak iz Beograda Veselin Savić. Nažalost, zbog bolesti je propustio jedan deo trenažnog procesa i ostaje u Smederevu. Uprkos tome, kako kaže za SDsport, pred njim je samo jedan cilj, a to je nastup na Olimpijskim igrama 2020. godine.

U ovom trenutku ispred mene je samo jedan cilj koji sam postavio, a to je da se izborim za nastup na Olimpijskim igrama. Gde me u ovom trenutku vide u Savezu i treneri ne znam ništa.Imao sam peh jer sam se razboleo pa sam zbog toga ispao iz nekih kombinacija i posada. Možda će nešto biti jasnije posle ovog takmičenja u Italiji. Zadovoljan sam pripremnim periodom. Brzo sam se vratio u takmičarsku formu ali je možda i to uticalo da zbog bolesti propustim skoro dve nedelje priprema. Ja sam optimista i mislim da ću biti spreman kada bude bilo najpotrebnije, to mislim, pre svega, na fizičku spremu. Mnogo toga zavisiće od nekih kombinacija i posade sa kojom ću da veslam. Neće biti lako. Sada je predolimpijska godina i mnogo njih će pokušati da se domogne Tokija – zaključuje Veselin Savić.

Na tradicionalnoj regati Kroacija open VK Smederevo nastupiće sa sedmoricom veslača, četvoricom kadeta i trojicom juniora. Ovo je, kao i prethodnih godina, kriterijumska regata za sastav juniorske reprezentacije za prvenstvo Evrope. Od juniora nastupaju Nikola Soldatović, Miroslav Jovanović i Andrija Jevtić.

Nikola Soldatović prvog dana vesla sa Kolarevićem iz Grafičara u dvojcu, a Jovanović i Jevtić nastupiće u drugom dvojcu. Drugog dana njih četvorica veslaće u četvercu bez kormilara. Od kadeta, Vuk Marković prvog dana vesla skif za juniore, a drugog dana će veslati u četverac skulu za kadete Dušanom Popovićem i Veljkom Vukašinovićem koji će prvog dana veslati dubl skul za kadete i Petar Samardžija će im se pridružiti prvog dana u četverac skulu za kadete. Biće tu i Marko Torbica koji će prvog dana veslati u skifu za mlađe seniore, a drugog dana takođe u skifu ali za seniore – najavljuje Aleksandar Smiljanić.

Seniori put Italije kreću u utorak, a juniori i kadeti u četvrtak odlaze u Hrvatsku.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in VESLAČKI KLUB SMEDEREVO