FILIPOVIĆ U POLUFINALU – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

FILIPOVIĆ U POLUFINALU

Aleksandar Filipović plasirao se u polufinale kvalifikacione regate, u Varezeu, za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju. Smederevski veslač jako je krenuo od početka trke i bio na liderskoj poziciji posle 1000 metara. Veoma brzo nakon toga prvo mesto preuzima Deni Fridman iz Izraela, a na drugu poziciju dolazi predstavnik Turske Onat Kazakli. Filipović je do kraja rutinski sačuvao treću poziciju koja je obezbeđivala direktan plasman u polufinale. U repesaž iz ove trke otišli su skifisti Slovačke i Monaka.

Za plasman u finale Aleksandar Filipović će veslati u prvoj polufinalnoj grupi u kojoj će, pred njega veslati Izraelac i Monačanin iz njegove grupe i skifisti Kipra, Mađarske i Rusije. Plasman u finale obezbediće tri prvoplasirana čamca.

Drugi predstavnik Srbije na ovoj kvalifikacionoj regati u Varezeu, Jovana Arsić se preko repesaža već plasirala u finale. Ona je u prvoj kvalifikacionoj grupi zauzela drugo mesto, a u repesažu je na cilj stigla prva.

Trebalo je da se u utorak voze polufinalne trke, ali zbog loših vremenskih prilika sve je izvesnije da će se polufinalne i finalne trke održati u jednom danu u sredu.

Foto: Arhiva VSS

More in Featured