Connect with us

Featured

FUDBALERI SMEDEREVA 1924 POČELI PRIPREME ZA NASTAVAK SEZONE

Posle odluke nadležnih organa Republike Srbije, kojom se nastavljaju trenažnih aktivnosti profesionalnih i ostalih sportista, iz Zajednice fudbalskih klubova Super i Prve lige Srbije, na adrese klubova ovih liga, stigao je zahtev za izjašnjenje u vezi sa predlogom za završetak sezone 2019-2020.

Prvi predlog je da se odigra preostalih 11 kola ili da se odigraju poslednja četiri kola preliminarne faze.

Rukovodstvo FK Smederevo donelo je odluku da igrači počnu sa trenažnim procesom u sredu 6. maja koji bi, kako je predviđeno, trebalo da traje 20-ak dana.

Igrači Smedereva počeli su sa trenzima u sredu 6. maja podeljeni u dve grupe. Jedna grupa igrača, iz Beograda i okoline, sa Ognjenom Koromanom i pomoćnikom Goranom Mrđom radiće u Pančevu, a u Smederevu  će domaći igrači i stranci raditi sa drugim pomoćnikom Vladimirom Stevićem.

Svi ostali, koji nisu u prilici da dođu radiće individualno u mestima boravka.

Svoj komenar na zahtev Zajednice klubova super i Prve lige Srbije imao je i predsednik FK Smederevo Zoran Lončar.

–           Pošrovaćemo svaku odluku Saveza. Najpoštenije je da prvaci liga idu rang više. Mislim da je  u trenutnoj situaciji nemoguće odigrati preostalih 11 kola sa samo tri nedelje priprema. Sa druge strane, ako se odigraju preostala četiri kola prvenstvo ne bi bilo regularno.  Još uvek je neizvesno kako će se odvijati situacija sa virusom. Smatram da je rizik veliki ali, još jednom kažem, poštovaćemo svaku odluku Saveza. Veliko je pitanje kako organizovati pripreme kada na terenu mogu biti samo devetorica igrača i trener. Sa druge strane, ukoliko se odigra svih 11 kola bili bismo u situaciji da odmah po završetku jednog prvenstva krenemo u novu sezonu. Postavlja se pitanje kako sve to organizovati u relativno kratkom roku. Očekujem da će čelni ljudi našeg fudbala ipak naći najoptimalnije rešenje – nada se Zoran Lončar.

Smederevci su uoči prekida prvenstva, posle 26 odigranih kola zauzimali pretposlednje mesto na tabeli sa 18 bodova, devet manje od Zemuna na 12. mestu. Veliki zaostatak koji je nadoknadiv jer su u igri još 33 boda, pod uslovom da se iznađe način da se odigra 11 preostalih utakmica.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured