FUTOG NAMUČIO SMEDEREVCE – Sport u Smederevu
Connect with us

ODBOJKA

FUTOG NAMUČIO SMEDEREVCE

U najavi utakmice trener OK Smederevo Carina istakao  je da očekuje tešku utakmicu protiv Futoga koji se grčevito bori za opstanak u prvoligaškom društvu. Želja smederevskih odbojkaša i teška situacija Futožana donela nam je vrelo zanimljivu i neizvesnu utakmicu punu preokreta. Smederevci su rešili prvi set u svoju korist rezultatom 25:21. Rezultat drugog nagovestio je dramu koja će uslediti. Posle velike borbe domaći su rezultatom 26:24 izjednačili na 1:1. Kada su momci Gorana Vorkapića dobil i treći set 25:21 delovalo je da bodovi ostaju domaćinu. Petrović, Đorđević i ostali onda su zaigrali kako znaju i umeju. Dobili su četvrti set rezultatom 25:19. Odbojkaši Smederevo Carine nisu dozvolili iznenađenje u petom setu i sa 15:12 dolaze do pobede posle serije od tri vezana poraza od Niša, Borca i Mladenovca.

–  Posle tri vezana poraza pobeda je bila više nego potrebna. Futog se grčevito bori za opstanak i očekivali smo tešku utakmicu. Mislim da smo na kraju zasluženo pobedili. Poslednju utakmicu u ovoj godini igramo protiv lidera, ekipe Ribnice, ali bez obzira na njihov kvalitet mislim da kući mozemo da igramo sa svima, što smo i mnogo puta dokazali – kaže Dušan Kalinić trener smederevskih odbojkaša.

Trener domaćih i nekadašnji igrač Smedereva Goran Vorkapić smatra da je pobeda smederevskih odbojkaša zaslužena i izdvaja jednog igrača koji je rešio utakmicu.

dav

– Dobra je bila utakmica. Neizvesna. Smederevo je pobedilo zasluženo. Mi smo igrali bolje nego inače. Presudilo je iskustvo gostiju i sjajni korektor Petrović. Sve važne lopte je rutinski rešio – ističe Vorkapić.

Poslednju utakmicu u 2018. godini Smederevci će igrati pritiv ekipe koja u Smederevo nije dolazila od 2011. godine. Tada je u ekipi, pored ostalih bio i Srećko Lisinac, sadašnji reprezentativac Srbije. Iako su Kraljevčani na papiru favoriti Smederevci su željni nadigravanja, tvrdi Kalinić.

– Definitivno najveće ime u ligi,klub sa bogatom istorijom.U subotu nas ocekuje teška utakmica gde moramo da pružimo svoj maksimum. Ribnica je favorit ali ako mi budemo igrali kako znamo mislim da im neće biti lako da odnesu bodove iz Smedereva.

Utakmica Smederevo-Carina – Ribnica igra se u subotu 22. decembra sa početkom u 17 časova.

 

More in ODBOJKA