GRADIŠTANCI OPET NAMUČILI SMEDEREVCE – Sport u Smederevu
Connect with us

ODBOJKA

GRADIŠTANCI OPET NAMUČILI SMEDEREVCE

Duže od dva sata trajao je okršaj 16. kola Prve lige Srbije između OK Smederevo Carina i OK VGSK. Iako je domaćin bio apsolutni favorit za pobedu, do novih bodova morali su dobro da zapnu. Da sve neće ići lako videlo se već u prvom setu koji su domaći rešili u samoj završnici rezultatom 25:22. Opomenu iz prvog seta momci Dušana Kalinića izgleda nisu shvatili u potpunosti. Gosti su u drugom setu podigli nivo igre, a sa druge strane domaći kao da su čekali da im Gradištanci poklone pobedu. Epilog 25:23 za goste i 1:1 u setovima. U trećem setu, iako su domaći pokušavali nešto da promene, na terenu je postojala samo jedna ekipa i pomalo neočekivano gosti dolaze do vođstva 2:1 u setovima. Tek tada su domaći odbojkaši shvatili ozbiljnost situacije i počeli da igraju znatno kvalitetnije. Posle velike borbe, odbojkaši Smederevo Carine rešavaju četvrti set u svoju korist rezultatom 25:22.
Kada je počeo peti set videlo se da su domaći u prednosti. Dobrim servisom i igrom na mreži uspeli su da destabilizuju goste za konačnih i ubedljivih 15:9 i trijumf od 3:2.

Nešto slično dešavalo se i u našem prvom odmeravanju snaga, samo što smo mi sad izašli u nešto drugačijoj postavi. Prvu put je celu utakmicu odigrao Đorđe Kovač na korekciji, sa Đorđevićem na mestu tehničara i sa Petrovićem na prijemu. Ovu utakmicu trebalo je možda da rešimo za sat vremena. Kao da su moji igrači mislili da će gost tako lako da nam prepusti bodove. Ušli smo na kraju u peti set bez ikakvog smisla. Mislim da će nam ovo biti dobra škola za utakmice koje slede. Da je bilo sve kako treba na današnjoj utakmici bi svi mlađi igrači dobili šansu jer nam je to sada prioritet. Sad gostujemo Napretku u Kruševcu. Dobra ekipa, mnogo bolja od VGSK i moraćemo da odigramo mnogo bolje ukoliko želimo novu pobedu – nada se Dušan Kalinić.
Posle 16 odigranih kola na tabeli vodi Ribnica sa 15 pobeda, sledi Niš sa 14, a na trećem mestu se nalazi Borac iz Starčeva sa 12 trijumfa. Smederevo je četvrto sa 10 pobeda i šest poraza koliko na petom mestu ima i Novi Sad.

More in ODBOJKA