Connect with us

Džiu džicu klub Ronin

IGOR NA EVROPSKOM PRVENSTVU

Nemački grad Maintal biće, od subote 17. jula, domaćin Evropskog prvenstva u djiu djici za 2021. godinu. Reprezentacija Srbije broji tri člana, a jedan od njih biće naš sugrađanin Igor Zdravković, osnivač Ju jutsu kluba Ronin. Nastupiće blizu 300 takmičara iz više od 30 zemalja. U kategoriji do 69 kg, u kojoj se takmiči Igor, ima 18 takmičara iz 11 zemalja, a prema njegovim rečima  glavni konkurenti za najviši plasman su Dmitriji Bešenic iz Rusije i Tim Toplak iz Slovenije. Uoči leta za Nemačku Igor Zdravković je za SDsport izneo svoja očekivanja od svog debija na jednom velikom međunarodnom nastupu.

Pored njih dvojice, tu su Frank Parti iz Francuske i Salomon iz Nemačke i naš Ivan Dela Kroča. Ja sa puno optimizma odlazim u Nemačku. Nikada nisam bio spremniji i nadam se da mogu do medalje. Ovo mi je prvo Evropsko prvenstvo za koje sam se dugo propremao. Kondicione treninge radio sam sa Markom Veljkovićem, a u sali sam radio sa drugarinma iz kluba. Moraću do početka prvenstva da skinem kilogram ipo ali mislim dato ne bi trebalo da bude veliki problem – nada se Igor Zdravković.

Osim Igora, našu reprezentaciju predstavljaće Nikola Trajković iz Aleksinca u disciplini do 85 kg i Ivan Dela Kroče u kategoriji do 69 kg. Selektor je Janoš Kops.

Večeras je obavljen i žreb u kom Igor nije imao previše sreće. Već u prvom kolu odmeriće snage sa odličnim Fracuzom Frankom Partijem.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Džiu džicu klub Ronin