IZABRANO NOVO RUKOVODSTVO FUDBALSKOG SAVEZA PODUNAVSKOG OKRUGA – Sport u Smederevu
Connect with us

FUDBAL

IZABRANO NOVO RUKOVODSTVO FUDBALSKOG SAVEZA PODUNAVSKOG OKRUGA

Na izbornoj skupštini Fudbalskog saveza Podunavskog okruga funkcija predsednika poverena je Jovanu Beču. Prethodne tri godine na tom mestu bio je Saša Branežac. Posle jednoglasno izglasanog poverenja, Beč je rekao da je u poslednje tri godine takmičenje u okrugu mnogo bolje nego ranije i da je zbog toga želja da  fudbal u okrugu napreduje.

Pokušaćemo da neke stvari ako eventualno nisu bile dobre da ih unapredimo, a da one stvari koje su bile dobre, a to je većina, da ih zadržimo i pokušamo da klubovima budemo na usluzi i da svi zajedno napravimo jednu dobru organizaciju koja če funkcionisati u budućnosti.

Izabran je i novi Izvršni odbor FS Podunavskog okruga. Pošto se sve ovo brzo izdešavalo, naglasio je Beč, na Izbornog sednici skupštine izabrano je šest novih članova. Izbor preostala tri obaviće se kasnije, istakao je novi predsednik jer, kako je sam rekao, ne želi da napravi grešku. Želi da bude okružen ljudima koji imaju legitimitet da to rade i koji su dosta dali fudbalu. Novi članovi su Aleksandar Bogdanović, Stanimir Đuričić, Zoran Predojević, Dušan Milojević, Dalibor Ćorluka i Jovan Beč, kao predsednik Saveza. Generalni sekretar je, kao i do sada Bojan Đurić. Za članove Skupštine FSRZS izabrani su Jovan Beč i Zoran Predojević.

Skupština je izabrala i nov tročlani Nadzorni odbor u kome su Jugoslav Jovanović, Časlav Ilić i Željko Milanović.

Odlazući predsednik Saša Branežac zahvalio se svima na saradnji tokom prethodne tri godine kada je Podunavska okružna liga u odnosu n a ostale lige u regionu bila bar za jedan i više nivoa iznad.

Bilo je rezultatske neizvesnosti, sportskog duha i mnogo smo uradili na edukaciji ljudi koji vode klubove. U ovom momentu okrug ima KMF Smederevo u najvišem rangu takmičenja, dva srpskoligaša i pet zonaša. Imajući u vidu veličinu okruga, broj klubova i broj stanovnika imamo jedan pristojan saldo po rangiranju klubova. Ljudima koji sada preuzimaju rukovodstvo želim, ako ne mogu da naprave bolje rezultate, bar zadrže postojeće. Moram da pohvalim rad mojih saradnika iz trenerske i sudjske organizacije. Već u subotu nam kreće treća edukacija trenera za C licencu, a do sada je, ne zamerite ako sam pogrešio, pedeset i više trenera je dobilo licence zahvaljujući angažovanju naše trenerske organizacije. Slično je bilo sa sudijskom organizacijom  koja je odlično radila u prethodnom periodu. Imali smo odličan odnos sa klubovima i to je uspostavljeno poštenim i iskrenim odnosima. Sve kazne koje su klubovi plaćali vraćeno im je kroz opremu  koju ja savez delio. Kazne su samo služile za disciplinovanje i to je čini mi se dalo rezultate.

Nakon Izborne održana je i redovna godišnja skupština FS Podunavskog okruga na kojoj je usvojen izveštaj o radu u prethodnoj godini, kao i finansijski izveštaj o poslovanju saveza.

More in FUDBAL