IZBOR SPORTISTE GODINE KRAJEM JANUARA – Sport u Smederevu
Connect with us

SAVEZ SPORTOVA SMEDEREVO

IZBOR SPORTISTE GODINE KRAJEM JANUARA

Savez sportova Smederevo će, po tradiciji, krajem januara proglasiti najbolje pojedince, ekipe, zaslužne sportske radnike za 2018. godinu. Kao i nekoliko prethodnih sezona dileme ne bi trebalo da bude. Smederevski ekipni sport je u velikoj krizi, kojoj se kraj ne nazire, a sa druge strane borilački i ostali pojedinačni sportovi nižu uspehe. Ako smo pre nekoliko godina za ovakvu situaciju delom krivili gradski budžet, u poslednje dve-tri godine to svakako nije slučaj. Uprkos tome u ekipnim sportovima rezultati izostaju.
Zato ne bi trebalo da čudi ako izbor najboljih među najboljima bude sličan onom od prošle godine.
Podsećanja radi priznanje namenjeno najboljem sportisti pripalo je Aleksandru Menkoviću iz KBK SD kombat. Slična je situacija u ženskom sportu. Jasmina Milovanović, član Streljačke družine Smederevo rezultatima u 2018. godini ponovo je istakla kandidaturu za najbolju seniorku našeg grada. SD Smederevo dobila je priznanje namenjeno najboljem sportskom kolektivu. Priznanje za sportski podvig godine pripao je RK Smederevo, a najbolji mladi sportista bio je petar Adamović iz SD Smederevo.
Nagrada za najboljeg trenera otišla je u ruke Dejana Pavića iz KBK SD kombat.
Draganu Radosavljeviću iz BBK Železničar pripala je i nagrada za životno delo.
Naravno, nagrade su uručene i sportistima invalidima, a tako će biti i ove godine.
Kao i prethodnih godina, na ceremoniji proglašenja najboljih, Savez za školski sport proglasiće najbolje učenike, profesore i škole, a Gradski fudbalski savez Smedereva izabraće najbolje fudbalera i klubove u 2018. godini.

More in SAVEZ SPORTOVA SMEDEREVO