JASMINA U SLOVENIJI NAJAVILA USPEŠNU SEZONU – Sport u Smederevu
Connect with us

STRELJAČKA DRUŽINA SMEDEREVO

JASMINA U SLOVENIJI NAJAVILA USPEŠNU SEZONU

Dva puta u dva dana proteklog vikenda najbolja takmičarka pištoljem SD Smederevo Jasmina Milovanović nastupala je u finalima 25. Međunarodnog turnira u slovenačkom mestu Ruše, pored Maribora i dva puta bila peta. Zorana Arunović je oba dana pobeđivala u finalima, a Bobana Momčilović Veličković je oba puta bila sedma. Jasmina se prvog dana turnira plasirala u finale kao šesta sa 572 kruga, dok je drugog dana sa 568 krugova kao osma uhvatila priključak sa najboljima.


Prvog dana seniorke Srbije pištoljem osvojile su drugo mesto ekipno sa ukupnim rezultatom od 1.722 kruga. Trijumfovao je tim Rusije sa 1.726 krugova, a treće mesto osvojila je reprezentacija Japana sa 1.695 krugova. Seniorke Srbije su sa 1.711 krugova i drugog dana bile druge iza Ruskinja koje su ponovile ukupan rezultat iz prvog dana, a treći tim Japana sa 1.701 krugom.
Na najprestižnijem slovenačkom turniru vazdušnim oružjem ove godine učestvovali su takmičari iz osam zemalja. Do evropskog prvenstva reprezentativki Srbije iz Smedereva predstoji još jedan važan nastup na Međunarodnom turniru vazdušnim oružjem koje će se održati u Minhenu u Nemačkoj od 23. do 27. januara.

Uporedo sa dobrim rezultatima na vatrenoj liniji, u SD Smederevo rade i na jačanju trenerskog kadra. Tako je nedavno, Ana Alentijev, svojevremeno juniorska reprezentativka i učesnica Svetskog prvenstva u Granadi u Španiji, nedavno stekla D međunarodnu trenersku licencu koju dodeljuje akademija pod okriljem Međunarodne streljačke federacije. SD „Smederevo“ tako sada, pored Bobana Marinkovića, ima još jednog trenera sa međunarodnom licencom, i još jednog operativnog trenera streljaštva Nikolu Simića. Ana Alentijev, proslavljeni smederevski strelac sa zavidnim reprezentativnim iskustvom, i apsolvent Kriminalističko-policijske akademije, i dalje se aktivno bavi streljaštvom u svojim disciplinama vazdušni i malokalibarski pištolj. Odnedavno je u SD „Smederevo“ preuzela rad sa mlađim kategorijama strelaca u klubu, a u perspektivi će se baviti Školom streljaštva.
Stručna edukacija trenera kao i streljačkih sudija pri sudijskoj komisiji SD „Smederevo“, pored ostvarivanja vrhunskih rezultata i kontuniranog obnavljanja i nabavke novog oružja i opreme, jedan su od prioriteta jednog od najstarijih i najtrofejnijih sportskih kolektiva u našem gradu.

More in STRELJAČKA DRUŽINA SMEDEREVO