JEDINSTVO PALO U SMEDEREVU – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

JEDINSTVO PALO U SMEDEREVU

Posle Karađorđa u Topoli, pred četom Dušana Kalinića pala je i ekipa Jedinstva iz Stare Pazove, trenutni lider prvenstva Prve lige Srbije. Posle više od dva sata lepe odbojke domaći su slavili pobedu rezultatom 3:2, po setovima 19:25, 25;21, 25:19, 18:25 i 15:13. Šteta što ovu utakmicu nije pratio veći broj poklonika odbojke jer imalo je šta da se vidi. Dobrih i atraktivnih poteza nije manjkalo. Odbojkaši Smederevo Carine odlično su otvorili prvi set, poveli sa 3:0 i onda stali. Gosti su brzo sustigli prednost domaćih i relativno lako stigli do vođstva u setovima. Epilog prvog seta nije demoralisao Smederevce.

U drugom i trećem setu domaći nisu dali ni promil šansi lideru prvenstva. Sve je u redovima domaćih funkcionisalo na najbolji mogući način, od servisa, preko prijema, bloka, igre u polju i napadu. Veoma brzo odbojkaši Smederevo Carine preokreću rezultat u setovima i na kraju trećeg perioda izgledalo je da će sva tri boda ostati u Smederevu. Tako nisu mislili gosti. Uvideli su da nešto moraju da menjaju i zahvaljujući odličnom servisu, pre svega Micića i Pešuta, dolaze do izjednačenja u setovima.

Delovalo je da je u tim trenucima psihološka prednost na strani gostiju. U petom setu, ekipe su se smenjivale i onda su popustili živci kod iskusnih gostiju. Dizač gostujuće ekipe nije moga oda se pomiri sa jednom odlukom sudija i posle brojnih protesta dobio je crveni karton koji je istovremeno značio poen za domaće. Ovaj trenutka poprilično je poremetio goste što su Smederevci iskoristili da odu na velikih 14:10. Tu nije bio kraj uzbuđenjima. Odbojkaši Jedinstva stižu do 14:13 ali je Petar Petrović osvojio 15-i poen za svoju ekipu što je bio signal za veliko slavlje domaćih igrača i navijača.

Smederevo je sada, posle nepotpunog 19. kola, četvrto na tabeli i stiče se utisak da su prvenstvo počeli u ovom sastavu verovatno bi se borili za mesto u vrhu koje vodi u Super ligu Srbije. U narednom kolu Smederevci se u Leskovcu sastaju sa Dubočicom koja je u prvom delu sezone slavila u Smederevu.

More in Featured