Connect with us

Featured

JOŠ BEZ ULAZAKA U SALE

Treninzi uz pune mere predostrožnosti, koje je propisao Krizni štab, uveliko su u toku u celoj Srbiji. Sportisti će i na treninzima morati da dolaze sami ili u društvu još jednog lica i da obavezno tokom trenažnog procesa nose zaštitnu masku i rukavice. I ovde će sportisti morati da se pridržavaju  mera fizičkog razmaka prilikom doaska na trening, a korišćenje tuševa i svlačionica biće moguće samo ukoliko postoji mogućnost dezinfikovanja istih po korišćenju.

Obaveza je da se svakome ko učestvuje u trenažnom procesu meri temperature. Ukoliko bude takvih slučajeva takvo lice se udaljava sa treninga i upućuje nadležnom lekaru. Ukoliko se posumnja na COVID 19 trening se prekida i svi učesnici treninga  biće podvrgnuti testiranju i ostaće u izolaciji do dobijanja rezultata testa.

Podrazumeva se da će u svakom objektu gde se održavaju treninzi biti postavljena sredstva za dezinfekciju ruku, odeće i obuće sportista, a moraće i da se dezinfikuju sprave ili oprema korišćena tokom treninga. Naravno, između treninga, u dogovoru sa rukovodstvom otvorenih sportskih objekata, moraće da bude pauza od najmanje 30 minuta.

Broj sportista ograničen je na 9, uz jednog trenera. Predviđeno je da treningu ne sme da prisustvuje više od 12 osoba (što se uglavnom odnosi na fudbalske terrene i slično).

Ukoliko se organizuju karantinske pripreme svi učesnici pre odlaska moraće da se testiraju na prisustvo COVIDA 19.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured