JOŠ ČETIRI KOLA I KRAJ FUDBALSKE SEZONE 2019-2020 – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

JOŠ ČETIRI KOLA I KRAJ FUDBALSKE SEZONE 2019-2020

U nastavku fudbalske sezone, koja startuje 30. maja, bićemo u prilici da vidimo po četiri kola u Ling long ligi Srbije i Prvoj ligi Srbije. To znači da se neće igrati plej of i plej aut liga.  Odluku je doneo Fudblaski savez Srbije na sedici održanoj 6. maja u Staroj Pazovi. Srpska i niže lige neće se nastavljati.

Klubovima je omogućeno da se izjasne u kom formatu žele da se završi šampionat pa su superligaši glasali 11-5 za predlog od četiri kola. Protiv su bili Crvena zvezda, Partizan, Spartak, Radnički Niš i Čukarički. U prvoligaškoj konkurenciji samo su tri kluba, od 16,  tražila da se odigra svih 11 kola. Prvo kolo na programu je 30. maja, a šampionat se završava 20. juna.

Smederevo je trenutno pretposlednje na tabeli sa 18 bodova. U opticaju su 12 bodova. Ipak, čak i da zabeleže sve četiri pobede teško da mogu da se nadaju opstanku u prvoligaškoj konkurenciji. Zemun, koji se nalazi na 12. mestu, poslednjem koje obezbeđuje opstanak, ima trenutno 27 bodova.

Smederevci u 27. kolu gostuju Radničkom u Pirotu, nakon toga dočekuju OFK Žarkovo, sledi potom gostovanje Kabelu i na kraju okršaj sa Trajalom.

More in Featured