JOŠ JEDAN PORAZ ODBOJKAŠICA SMEDEREVA POSLE PET SETOVA – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

JOŠ JEDAN PORAZ ODBOJKAŠICA SMEDEREVA POSLE PET SETOVA

Odbojkašice Smedereva doživele su još jedan poraz u prvenstvu Prve lige Srbije. Sedmi poraz ekipi Siniše Živaka nanele su odbojkašice Rode iz Beograda rezultatom 3:2, po setovima 25:16, 20:25, 20:25, 25:15 i 13:15. Jedva nekoliko desetina gledelaca u Dvorani Smederevo prisustvovalo je uzbudljvoj odbojkaškoj predstavi u kojoj su se na kraju radovale made igračice Rode koja je po prvi put zabeležila pobedu nad smederevskim odbojkašicama u šrvoligaškom nadmetanju. Već prvi set je nagovestio da ovo neće biti obična utakmica. Gošće su ekspresno povele sa 7:0 i delovalo je da se domaćim odbojkašicama smeši katastrofa u prvom setu.

Usledio je tajm aut Siniše Živaka i velika serija domaćih igračica koje su taj period igre rešile u svoju korist rezultatom 25:16. Činilo se da je sada psihološka prednost na strani domaće ekipe koja je  u drugom setu povela sa 18:15. Umesto da rutisnkom igrom povedu sa 2:0 i tako nagoveste maksimalana trijumf, Smederevke su do kraja ovog dela igre osvojile samo dva poena, a gošće 10 za poravananje rezultata. Gubitak drugog seta debelo je uzdrmao domaće igračice koje nisu mogle da se prepoznaju u trećem setu. na drugoj strani, za Beograšanke nije bilo izgublljenih lopti. Letele su po terenu i lako realizovale kontre. Za jedva dvadesetak minuta povele su sa 2:1 u setovima.

Uspeo je Siniša Živak da u pauzi između trećeg i četvrtog seta razmrda svoje igračice koje su superiornom igrom u svim segmentima razbile ekipu Rode za izjednačenje u setovima. U tim trenucima se činilo da će iskusnija ekipa Smedereva uspeti da slomi otpor gostujućih igračica. Nažalost, iako dosta mlađe, Beograđanke su odigrale veoma iskusno peti set i veoma brzo povele su sa 13:9 i činilo se da je sve gotovo. Usledila je serija domaćih za izjednačenje i tračak nade da Smederevke mogu do utešna dva boda. Do tada odlična na servisu Una Đorđević servirala je u mrežu, a u narednom napadu gošće su bile odlične na mreži za veliku pobedu u Smederevu.

Zaista ne znam zašto imamo ovoliko oscilacija na utakmicama. U presudnim momentima greše najiskusnije igračice, a to se posle odrazi na mlađi deo ekipe i te devojke izgube samopouzdanje. Ovo je treća utakmica koju gubimo u pet setova, a imamo iskusne igračice. Imamo mnogo problema, to je evidentno, a pošto ne možemo celu ekipu da promenimo, zna se ko je krivac u ovakvim situacijama – trener. Ostaje nam poslednja utakmica u ovom delu sezone sa drugoplasiranim Omladincem u Novim Banovcima. Nadam se da ćemo uspeti da se koliko toliko oporavimo do te utakmice – nada se Siniša Živak.

 

More in Featured