JOVANA IVANOVIĆ NAJBOLJA JUNIORKA SRBIJE – Sport u Smederevu
Connect with us

DŽUDO KLUB MLADOST CARINA

JOVANA IVANOVIĆ NAJBOLJA JUNIORKA SRBIJE

Jovana Ivanović, džudistkinja Mladost Carine osvojila je zlatnu medalju na državnom prvenstvu u konkurenciji juniorki održanom tokom vikenda u Šumicama. Na putu do svog najvećeg uspeha zabeležila je četiri ubedljive pobede i tako svom klubu i Smederevu donela najsjajnije odličje. Jovana je najpre u svojoj grupi savladala Janu Sikimu, a potom i Ivanu Gordić.

U polufinalu je bila bolja od Anice Delić iz Kikinde, a u finalu je ponovo dokazala Ivani Gordić da je u kategoriji do 78 kilograma najbolja u zemlji.

Malo je nedostajalo da se i preostale dve takmičarke ovog kluba vrate u Smederevo sa medaljama. Kristina Marković je u kategoriji do 63 kilograma poklekla u četvrtoj borbi pa je morala da se zadovolji petim mestom. Treba reći da je ona još uvek kadetkinja i da je pružila odličan otpor starijim suparnicama. Vreme u svakom slučaju radi za nju.

Peto mesto zauzela je i Milica Ivanović u kategoriji do 70 kilograma. Ona je, nažalost, poklekla u borbi za bronzano odličje pa je i ona, kao I Kristina, u generalnom plasmanu zauzela peto mesto.

Ovogodišnje prvenstvo države za juniore i junioke okupilo je najbolje juniore i juniorke iz 45 srpskih klubova. Odličan organizator prvenstva Srbije za juniore i juniorke bio Džudo savez Srbije.

 

 

More in DŽUDO KLUB MLADOST CARINA