JUNIORI U KRALJEVU DO PRVE POBEDE – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

JUNIORI U KRALJEVU DO PRVE POBEDE

Juniori KK Smederevo upisali su prvi trijumf u Juniorskoj Roda ligi Srbije. Posle dva poraza od Partizana i Mege, izabranici Ivana Mijatovića su u trećem kolu slavili u Kraljevu nad Slogom Elit rezultatom 76:67 (13:19, 23:18, 13:13 i 27:17).  Do prve prvenstvene pobede Smederevce su vodili Milovanović sa 29 poena. Dvocifreni su bili još Milutinović sa 16, Mirić sa 14 i Nikolić sa 10 poena, 7 asistencija i 11 skokova.

Malo smo sporije ušli u utakmicu. Gubili smo na kraju prve četvrtine 6 razlike. Opravdanje za to može biti jer se utakmica igrala u malo ranijem terminu, a veče pre toga je većina igrača nastupala za prvi tim u utakmici protiv Svilajnca koja je završena oko deset uveče. Nakon toga su stvari došle na svoje mesto, postepeno je skidana razlika, da bi u poslednjoj četvrtini preokrenuli u svoju korist i pobedili sa 9 razlike. Dobra igra u odbrani, naročito u drugom poluvremenu je presudila na kraju. Milovanović se izdvojio po postignutim poenima, ali je ovo bila pre svega pobeda kolektiva i svi igrači su dali veliki doprinos– naglašava Mijatović.

U četvrtom kolu Smederevo kao odmaćin igra sa Slobodom iz Užica koja je u prva tri kola zabeležila sve tri pobede, dve na gostovanju, u Kraljevu i Leskovcu, a kao domaćin bili su bolji  od Vojvodine.

More in Featured