KADETI SMEDEREVA DRŽAVNI PRVACI U B PROGRAMU – Sport u Smederevu
Connect with us

STRELJAČKA DRUŽINA SMEDEREVO

KADETI SMEDEREVA DRŽAVNI PRVACI U B PROGRAMU

Kadeti Streljačke družine „Smederevo“ u disciplini vazdušni pištolj sa ukupnim rezultatom od 1535 krugova bili su ubedljivo najbolji kadetski tim na Prvenstvu Srbije za mlađe kategorije (B program), koje je održano u Beogradu. Najbolji u ekipi „Smedereva“ i najiskusniji Dušan Bojić trijumfovao je i u pojedinačnoj konkurenciji kadeta sa 536 krugova. Petar Kostić je sa 509 krugova bio šesti, a Luka Milivojević sa 490 krugova osmi. Nastupilo je 17 kadeta.

Drugoplasirani tim SK „Novi Beograd Ušće“ imao je 1391 krug, a treće mesto sa 1366 krugova usvojio je SK „Sava – Mesarci“.
U kategoriji mlađih juniora „Smederevo“ je u istom sastavu i sa istim rezultatom osvojilo vicešampionsku titulu. Pobedila je ekipa KSS „Policajac“ iz Beograda sa 1588 krugova, dok je SK „Sava – Mesarci“ sa 1488 krugova osvojio treće mesto. Bojić je u finalu osvojio sedmo mesto pojedinačno. Nastupilo je 30 mlađih juniora.
U kategoriji mlađih juniorki pištoljem naša Katarina Milovanović je bila četvrta. U kvalifikacijama je bila sedma sa 344 kruga. Druga naša predstavnica u ovoj disciplini Teodora Čakarević je bila osamnaesta sa 322 kruga. Nastupilo je 27 mlađih juniorki.
U disciplini vazdušnom puškom najbolji rezultat ostvarila je Natalija Tasić, osvajanjem šestog mesta u finalu mlađih juniorki. U kvalifikacijama je bila osma sa 411,3 kruga. Nastupilo je čak 68 mlađih juniorki. U konkurenciji 17 ekipa „Smederevo” je bilo dvanaesto, a pored Tasićeve u ekipi su bile Natalija Jovanović i Anđela Radojičić. U kategoriji kadetkinja naša ekipa je bila deveta u konkurenciji 10 ekipa. Za kadetkinje u ekipi je umesto Tasićeve nastupila Ivona Bojić. U kategoriji kadeta ekipa „Smedereva“ u sastavu Nemanja Živojinović, Lazar Subotić i Milan Marić, bila je četvrta. Nastupilo je 9 timova. U kategoriji mlađih juniora tim „Smedereva“ Nemanja Adamović, Nemanja Živojinović i Lazar Beljić bio je peti u konkurenciji 12 timova.
Sledeće nedelje na strelištu u Sportskoj hali Smederevo održaće se Prvenstvo Centralne Srbije u B i C programu, a Jasmina Milovanović, reprezentativka Srbije iz „Smedereva“ takmičiće se na petom međunarodnom memorijalnom turniru „Ištvan Poljanac“ u Beogradu.

More in STRELJAČKA DRUŽINA SMEDEREVO