KADETKINJE I JUNIORKE ŽOK SMEDEREVO MEĐU OSAM U SRBIJI – Sport u Smederevu
Connect with us

ODBOJKA

KADETKINJE I JUNIORKE ŽOK SMEDEREVO MEĐU OSAM U SRBIJI

U Ženskom odbojkaškom klubu nemaju razloga za zabrinutost. Na ovako optimističku prognozu upućuju rezultati kadetkinja i juniorki ovog kluba. Oba sastava su lako i ubedljivo obezbedila plasman na završnicu šampionata Srbije gde pravo učešća ima osam najboljih ekipa.

Kadetkinje ŽOK Smederevo su to obezbedile bez poraza, dok su juniorke imale samo jedan nesupeh. U četvrtak su juniorke lakim i očekivanim trijumfom na Karađorđem iz Topole stigle do pehara za najbolju ekipu i do plasmana na završni turnir šampionata Srbije. Trener mlađih kategorija ŽOK Smederevo Nenad Rašković prezadovoljan je učinkom mlađih kategorija, pre svega kadetkinja i juniorki.

Ovo mnogo znači za naš klub. U Srbiji ima između 300 i 400 ženskih klubova, a na završni turnir ide osam najboljih ekipa. Za naš mali klub ovo je odličan rezultat. U društvu smo sa ekipama koje imaju ogromnu logistiku, uzimaju i selektiraju najbolje iz Srbije, a mi smo do uspeha došli sa našim devojkama.

Uz to, juniorsko prvenstvo igraju devojke rođene 2000. godine i mlađe, a kod nas okosnicu tima čine devojke rođene 2003. i 2004.  godine. Kadetkinje nisu izgubile ni set na putu do najboljih osam, a juniorke imaju samo jedan poraz. Mi ćemo konkurisati da se jedan od ova dva turnira odigra u našem gradu – kaže trener Nenad Rašković.

Kadetkinje su u svojoj grupi imale osam ekipa, a juniorke su bile bolje od Mladog radnika iz Požarevca, Tehničar iz Smedereva i Karađorđe iz Topole.

More in ODBOJKA