KARATE KLUBU SMEDEREVAC IZMAKLE ČETIRI MEDALJE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA – Sport u Smederevu
Connect with us

BORILAČKI SPORTOVI

KARATE KLUBU SMEDEREVAC IZMAKLE ČETIRI MEDALJE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA

Državno prvenstvo u karateu, održano proteklog vikenda u Kragujevcu, bilo je malerozno za Karate klub “Smederevac”. U četiri nastupa za medalje  sudijskim “sumnjivim” odlukama,  takmičari ovog kluba ostali su bez odličja – kaže za SDsport Marija Minić trener u Karate klubu Smedereva.

Dušan Gvozdenović, pionir bio je najbliži medalji u kategoriji kata, sa tri pobede i jednim porazom, koji ga je koštao medalje. Kata tim dečaka u kategoriji nada (Dušan Gvozdenović, Nedeljković Miloš, Mateja Andrijević) takođe u nastupu za medalju posle sumnjive odluke sudija gube sa 2:1 i ostaju bez odličja. U kategoriji borbi, muške nada – 45kg, Mateja Andrijević bio je najbliži osvajanju medalje, sa dve pobede, gde je u trećem, odlučujućem meču vodio sa poenom razlike, da bi izgubio sa pola poena u poslednjoj sekundi borbe. Tijana Đorđević, ženske nade borbe – 49kg, u repasažnoj borbi ostala bez odličja.

Svim takmičarima je ovo bio prvi nastup na državnom prvenstvu, i opravdali su poverenje trenera Predraga Karića i moje. Uprkos svemu, zadovoljni smo njihovim nastupom. Ostaje žal za izgubljenim medaljama, ali svakako je ovo dobro iskustvo za takmičare i dalje nastupe – ističe Marija Minić

More in BORILAČKI SPORTOVI