KINESKINJE SLAVILE U SMEDEREVU – Sport u Smederevu
Connect with us

RUKOMET

KINESKINJE SLAVILE U SMEDEREVU

Olimpijski komitet Srbije u saradnji sa Rukometnim klubom Smederevo organizovao je danas prijateljsku međunarodnu utakmicu između selekcija Kine i podmlađene reprzentacije Srbije. Posle 60 minuta utakmice u kojoj rezultat nije bio u prvom planu slavila je reprezentacija Kine rezultatom 37:22, poluvreme 17:14 za gošće.

Utakmicu je pratilo oko 300 ljubitelja rukometa i zaista je šteta što više poklonika rukometa nije prisustvovalo ovoj utakmici.

Srpkinje su bolje otvorile utakmicu, povele su sa 6:2 i 9:6. Tada je iskusni selektor kineske reprezentacije promenio odbranu, gošće su zaigrale znatno agresivnije u odbrani i za takvu igru reprezentativke Srbije nisu imale rešenja. Do odlaska na pauzu, Kineskinje su preokrenule rezultat i taj deo igre rešile su u svoju korist rezultatom 17:14.

U nastavku susreta gošće su nastavile sa odličnom igrom i sredinom drugog poluvremena imale su velikih osam golova prednosti – 26:18. Srpkinje su sve teže nalazile put do gola Kine i zato ne čudi podatak da su u drugih 30 minuta naše devojke postigle samo 8 pogodaka.

U gostujućoj ekipi istakla se na golu Huang Hia sa 19 intervencija, a najefikasnije su bile Huang Yan i Zhou lei sa 7 pogodaka, a gol manje postigla je Tian Xiu Xiu.

U selekciji Srbije Sara Garović je postigla pet golova, Jasmina Kolak 4, a tri puta u listu strelaca se upisala Anđela Gudžić.

Trener gostujuće ekipe, iskusni nemački stručnjak, Jorn Uve Lomel bio je zadovoljan pobedom, mada je odmah posle utakmice dodao da rezultat nije bio u prvom planu.

Došli smo u Srbiju da se pripremamo za kvalifikacije za Olimpijske igre. Utakmica u Smederevu bila nam je poslednja u Srbiji. Odigrali smo sedam utakmica, poraženi smo samo od Jagodine, dva puta smo igrali nerešeno, a sve ostale utakmice smo dobili. Ovde smo pružili dobru igru i to je u ovom trenutku najbitnije. Sada se vraćamo u Kinu gde nastavljamo sa pripremama. Želimo da se plasiramo na Olimpijske igre, a najvećeg konkurenta imamo u Južnoj Koreji – rekao je posle utakmice za SDsport Jan Uve Lomel selektor kineske reprezentacije.

Pre utakmice u pres sali Sportske hale Smederevo predsednik RK Smederevo organizovao je video prezentaciju o Smederevu i Rukometnom klubu Smederevo. Strateg kineske reporezentacije bio je impresioniran međunarodnim turnirom i nije isključeno da se zahvaljujući njemu na ovogodišnjem Trofeju Smederevo pojave mlađe selekcije rukometnog giganta Kila.

More in RUKOMET