KOŠARKAŠI SMEDEREVA ČEKAJU ODLUKU SAVEZA – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

KOŠARKAŠI SMEDEREVA ČEKAJU ODLUKU SAVEZA

Dok ceo svet čeka šta će biti sa Evroligom, Evrokupom i NBA prvenstvom, ljubitelje košarke u Smederevu sa nestrpljenjem čekaju kakva će biti odluka o prvenstvu Druge lige Srbije grupa Zapad. Kolo pre kraja Smederevci su zauzimali drugo mesto iza Sloge iz Kraljeva. Teško je očekivati da bi Kraljevčani dozvolili takav lukuz da u poslednjem kolu ispuste plasman u viši rang takmičena. S druge strane, košarkašima Smedereva niko ne može da oduzme nadu da mogu do velikog preokreta.

Međutim, korona je prekinula prvenstvo i nastavak je pod znakom pitanja.

Zato pomalo čudi da je, u ovakvoj situaciji, Komisija za takmičenje KSS poslala dopis klubovima sa dva pitanja. Prvo je glasilo kakve su mogućnosti klubova o eventualnom nastavku takmičenja, pod uslovom da bude bezbedno za sve učesnike? Drugo pitanje je još čudnije i glasi: da li imate bilo kakva saznanja o tome kakvi vas izazovi očekuju u takmičarskoj 2020-2021 godini u delu takmičarskih, stručnih, tehničkih, infrastrukturnih I finansijskih uslova. Ovo drugo pitanje imalo bi smisla ukoliko bi klubovi znali u kom rangu očekuju da će igrati u narednoj sezoni? Ovako, pitanje deluje pomalo bespredmetno.

– Postoje nagoveštaji da bi mogli da započnemo treninge polovinom maja, mada je to sve nezvanično, a da bi takmičenja mogla da se nastave početkom juna. Kada je KK Smederevo u pitanju, predložio bih da mi i Sloga odigramo jednu utakmicu u Kragujevcu, ali sumnjam da će to neko da prihvati – smatra trener smederevskih košarkaša Ivan Mijatović.

More in Featured