Connect with us

KK SMEDEREVO 1953

KOŠARKAŠI SMEDEREVA POBEDNICI TREĆEG NANČINOG MEMORIJALA

Pobednik trećeg Memorijala Nančeski Ivan Nanča je KK Smederevo. Smederevci su u velikom finalu pobedili favorizovanu i odličnu ekipu Radničkog iz Kragujevca rezultatom 80:77. Smederevci su do trijumfa došli više nego zasluženo iako je na papiru favorit bila ekipa iz Kragujevca.

Momci Ivana Mijatovića više su želeli pobedu i u većem delu utakmice imali su rezultatsku prednost. U jednom trenutku gosti su preokrenuli rezultat, ali ni to nije pokolebalo domaći sastav da se na kraju raduje pobedi i trofeju.

Na putu do finala Smederevo je najpre savladalo ekipu Despota rezultatom 60:47, dok su Kragujevčani sa pola gasa savladali Požarevac rezultatom 76:43. U utakmici za treće mesto Požarevljani su, posle preokreta, pobedili Despote rezultatom 75:69.

Treći Nančin memorijal otvorio je Nikola Glišović, direktor takmičenja mlađih kategorija KSS Regiona Centralne Srbije. Zahvaljujući se klubovima koji su ove godine nastupili na Memorijalu, Glišović je svima poželeo uspeha i da se u Smederevu igra dobra košarka.

Priznanje najboljem strelcu Aleksandru Tešiću (KK Smederevo) i najboljem igraču Danilu Novoselu uručio je Saša brat Ivana Nančeskog,  a  pehar i prelazni pehar kapitenu pobedničke ekipe  dodelio je otac Zoran Nančeski.

Pehar trećeplasiranoj i drugoplasiranoj ekipi dodelio je predsednik KK Smederevo Milan Kragulj.

Nekadašnji trener KK Smederevo Zoran Todorović, jedan od inicijatora za organizaciju ovog memorijala, koji je nekoliko godina bio i trener Ivanu Nančeskom, poklonio je ocu Zoranu Nančeskom dres KK Pelister iz Bitola sa brojem devet, Nančinim imenom, i natpisom “Zasekogaš so nas” – Zauvek sa nama.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in KK SMEDEREVO 1953