KOŠARKAŠI SMEDEREVA U PRVOJ SRPSKOJ LIGI? – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

KOŠARKAŠI SMEDEREVA U PRVOJ SRPSKOJ LIGI?

Košarkaški savez Srbije izbacio je sastave početnih tabela zimskih liga za sezonu 2020-2021. Naši zemlju u ABA ligi predstavljaće pet ekipa, Crvena zvezda, Partizan, FMP, Mega Bemax i Borac iz Čačka. Košarkaška liga Srbije, umesto dosadašnjih 14 brojaće 16 klubova. Zbog plasmana Borca u ABA ligi, KLS popunile su tri prvoplasirane ekipe iz Druge košarkaške lige – Radnički iz Kragujevca, Sloga iz Kraljeva i Pirot. Starosedeoci su Novi Pazar, Dinamik, Zlatibor, Tamiš, Sloboda, Dunav, Vršac, Mladost, Metalac, Kolubara, Napredak, OKK Beograd i Vojvodina.

Brojno stanje povećano je i u Drugoj ligi sa 14 na 16. Novajlije u ligi su Vrbas, Slodes, Klik i RTB Bor, od prošle sezone ostali su Spartak, Mladost, Zemun, Zdravlje, Proleter. BKK Radnički, Železničar, Sveti Đorđe, Konstantin, Beovuk i Ferplej. To je ukupno 15 klubova i traži se 16. član ovog ranga takmičenja.

KSS je proglasio i prvak u ženskim i nižim ligama. U drugoj srpskoj Zapad, u kome se takmiči KK Smederevo, prvo mesto pripalo je Slogi elit iz Kraljeva. Međutim, zbog svih ovih pomeranja i povećanja broja ekipa u KLS i Drugoj ligi Srbije, realno je da se i Smederevci nađu u Prvoj srpskoj ligi.

Da li će tako i biti, znaće se početkom naredne nedelje. Mladi košarkaši Smedereva sazlužili su, prema prikazanom u prošloj sezoni, da se nađu u višem stešpenu takmičenja. Ukoliko se to dogodi, na Upravi kluba je da na najbolji način iskoristi ovu situaciju i za godinu ili dve napravi ekipu koja bi mogla da se vrati makar u drugu košarkašku ligu Srbije.

More in Featured