KRALJEVČANI LAKO SA SMEDEREVCIMA – Sport u Smederevu
Connect with us

ODBOJKA

KRALJEVČANI LAKO SA SMEDEREVCIMA

U poslednjoj ovogodišnjoj utakmici u šampionatu Prve lige Srbije odbojkaši Smederevo Carine poraženi su od Ribnice iz Kraljeva sa 3:1, po setovima 25:12, 25:21, 25:27 i  25:19.

Posle Nišlija, u Dvoranu Smederevo došla je trenutno vodeća ekipa Ribnice iz Kraljeva. Pred momcima Dušana Kalinića bio je više nego težak zadatak. Kako se i na koji način  suprotstaviti lideru na tabeli? Očekivalo se da će Smederevci, kao i u duelu sa Nišlijama,  uspeti da pruže dobar otpor rivalu i tako dokažu da rezultati u prvih desetak kola nisu bili slučajnost.

U prvom setu Smederevci su pružali kakav takav otpor do rezultara 15:12 za goste. Onda je na servis stao mladi Skakić i uradio nešto što se ne viđa tako često u muškoj odbojci. Levoruki korektor gostiju u potpunosti je poremetio prijem domaćina i za samo sedam-osam minuta na semaforu je stajalo 25:12 za goste.

Kraljevčani su nastavili u sličnom ritmu i u drugom setu. Konstantno su imali predost od nekloliko poena. Krajem ovog dela , smederevski odbojkaši uspeli su da koliko toliko konsoliduju redove, priđu na dva poena zaostatka ali snage za potpuni preokret nisu imali.

Najbolja odbojka viđena je u trećem setu. Ekipa Boška Mačužića  iz petnih žila pokušavala je da posao završi u tri seta. U tim trenucima je proradio inat u redovima Smedereva, igra u polju bila je na vrhunskom nivou, proradio je servis i posle prave rezultatske klackalice domaći su smanjili rezultat na 2:1.

Mnogi su pomislili da sledi preokret, ali ne i gosti. Ponovo su odličnim servisom napali prijem domaćina, raspucao se Usiljanin i već sredinom ovog dela seta bilo je jasno da bodovi odlaze u Kraljevo.

– Znali smo šta nas čeka. Ribnica trenira dva puta dnevno, vrlo su uigrani… Sličan scenario dogodio se i u prvoj utakmici u Kraljevu.  Mnogo loše smo primali servis, očajno smo servirali, a bez ta dva elementa ne može da se igra ni regionalna liga. Nisu me impresionirali, mi smo mnogo grešili i tako im olakšali put do pobede.  – smatra trener smederevskih odbojkaša Dušan Kalinić.

Iako u prvenstvu sledi pauza, odmora za smederevske odbojkaše nema. Imaće po dva dana odmora za Novu godinu i Božić.

– Prvo ili drugo mesto sada su u domenu teorije. Daćemo više prilike mlađim igračima jer su to svojim zalaganjem zaslužili – kaže Kalinić.

U kratkom osvrtu na prvi deo sezone, Kalinić je u prvi plan stavio angažovanje neadekvatnih pojačanja, sa kojima bi mogli da napadnu Super ligu Srbije. Ipak, smatra Kalinić, glavni problem je slabo treniranje i to bi moralo da se promeni ukoliko se želi uspeh.

– Onih prvih osam pobeda u devet utakmica i mene su iznenadile. Nadam se da ćemo u preostalih osam kola uspeti da zabeležimo još nekoliko pobeda. Bilo bi lepo da prvenstvo okončamo među prve četiri ekipe – zaključuje Kalinić.

More in ODBOJKA