KREĆU I ODBOJKAŠICE SMEDEREVA – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

KREĆU I ODBOJKAŠICE SMEDEREVA

Odbojkašice Smedereva počinju takmičenje u Prvoj ligi Srbije od drugog kola kada im u doste dolazi ekipa Vranja. Okršaj prvog kola sa Jedinstvom iz Užica je odložen zbog obaveza njihovog trenera u jednoj od naših nacionalnih selekcija. U novu sezonu ekipa Smedereva ulazi sa gotovo identičnim sastavom koji je okončao sezonu 2019-2020. Nova igračica je tehničar Ana Popović, koja je u Smederevo došla iz Gornjeg Milanovca. Nov je i trener, a ovu odgovornu ulogu u novoj sezoni obavljaće Dragan Mratinković.

– Moram da kažem da sam odlično primljen i novom klubu. Dobro se radi i nadam se da će i rezultati biti dobri. Cilj u ovoj godini, koji smo dogovorili sa čelnim ljudim kluba je da što veći broj domaćih igračica dobije šansu, odnosno da kostur tima budu igračice koje su rođene u ovom gradu. Uz pomoć iskusnih igračica koji su duži niz godina ovde, nadamo se dobrim rezultatima. To će mnogo zavisiti od igračkog kadra u drugim klubovima. Zbog pandemije, mnoge igračice koje su želele da nađu angažman u inostranstvu nisu otišle tako da ja očekujem da će liga biti vrlo jaka. To su moja predviđanja. Mi smo zemlja svetskih prvakinja i trebalo bi da imamo jaku ligu. Ja se radujem tome. Nadam se da će se u Smederevu igrati dobra odbojka koju će u dogledno vreme moći da prate poklonici ovog sporta. Od navijača i “sedme sile” tražim samo malo strpljenja i siguran sam da će se u Smederevu igrati lepa odbojka. Tokom pripremnog erioda odigrali smo turnir u Beogradu sa Rodom i Radničkim iz Kragujevca.  Jednu utakmicu smo izgubili sa 3:1, a drugu smo dobili sa 3:0. Tada nismo bili u punoj formi, ali sada nam na ruku ide odlaganje utakmice prvog kola i mislim da ćemo biti spremni za utakmicu sa Vranjem – nada se novi strateg smederevskih odbojkašica.

Ana Popović se dobro snašla u novoj sredini, zadovoljna je uslovima, poznaje nekoliko igračica i očekuje da će se vrlo brzo uklopiti u novu sredinu. U svojoj dosadašnjoj karijeri branila je boje Radničkog iz Beograda i Metalca iz gornjeg Milanovca.

– Sa nekoliko igračica sam igrala, neke poznajem, a uz dobar rad i dobrog trenera očekujem da budemo među prvih pet ekipa u Prvoj ligi Srbije – smatra Ana Popović.

Odbojkašice Smedereva u drugom kolu, na svom terenu, igraju sa Vranjem. Ekipa koja je u poslednje vreme umela da bude kobna po Smederevke, u pvom kolu je pred svojim navijačima poražena od Rode iz Beograda sa 3:2 i pokušaće da se za loš start prvenstva iskupi na gostovanju u Smederevu.

Utakmica se igra u subotu 10. oktobra u Sportskoj hali u Smederevu sa početkom u 19 časova.

DRAGAN LOVRE, PREDSEDNIK KLUBA O NOVOJ SEZONI

Jedna od novina je da smo ove godine obezbedili sredstva za stipediranje nekoliko mladih igračica iz Smedereva. Ulazimo u novu sezonu posle napornih priprema, mada nam je mnogo probelma zadavala ova pandemija. Počeli smo pripreme u avgustu, a sve to vreme razmišljali smo da li da napadnemo Super ligu ili da pružimo priliku našim mlađim igračicama. Odlučili smo se za ovu drugu opciju sa minimalnim pojačanjima. Nadamo se da će naše devojke imati značajno veću minutažu nego u prethodnim sezonama i da već sledeće godine one budu oslonac naše ekipe. Ambicije su uvek da se borimo za vrh tabele, ali videćemo šta će desiti već na startu prvenstva. Zadržali smo od startijih Vesnu Sekulić i primača Unu Sekulić i Mariju Mijanović. Tu je i Milena Nastić Stevanović čije iskustvo mnogo znači.  Ove godine smo prijavili, pored prvog tima, mlađe pionirke i juniorke. Imamo izizetnu generaciju juniorki i mislimo da možemo da se borimo za najviši plasman u toj konkurenciji.

 

More in Featured