Connect with us

Featured

LUKIĆ VODIO SRBIJU DO FINALA

Posle tri ubedljive pobede u grupi, košarkaška reprezentacija Srbije 50+ na 15. FIMBA Maxibasketball championship nastavila je dominaciju na turniru koji se igra u Helsinkiju, glavnom gradu Finske. Na putu do finala selekcija Srbije bila je bolja od Portorika rezultatom 88:77, nakon toga savladana je Estonija sa 81:62 i u utakmici za plasman u finale deklasirana je reprezentacija Meksika A sa 91:78. U sve tri utakmice jedan od najboljih u reprezentaciji Srbije bio je Vladimir Lukić. Portoriku je ubacio 17 poena uz 5 trojki, Estoncima 14, a Meksikancima 25 uz čak 7 pogodaka za tri poena. Meksikancima nije pomogla ni briljantna partija najboljeg strelca susreta koji je utakmicu završio sa 35 poena.

U velikom finalu koje se igra u medelju od 11.15 selekcija Srbije odmeriće snage sa reprezentacijim Italije. Azuri su najpre bili bolji od Poljske (86:57), nakon toga su slavili tesnu pobedu nad Gruzijom (81:74) i u poslednjoj utakmici u grupi su deklasirali Kolumbiju sa 105:56. U eliminacionim utakmicama prvo su pobedili Finsku sa 83:73, Amerikance sa 88:68 i na kraju Rusiju sa 84:64.

Srbija će u finalu biti oslabljena neigranjem Vojkana Benčića koji je povredio skočni zglob i neće biti u mogućnosti da pomogne svojim saigračima.

Zanimljivo je da se rezultati naše selekcije prate i na Kipru gde živi i radi Vladimir Lukić. Posle pobede nad Meksikancima mediji sa Kipra su objavili da je Meksikance sa prvenstva izbacio Srpsko-kiparski bombarder sa 25 poena uz sedam trojki.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured